Ifjú matematikusok hétvégéje – Folytatódik a tehetséggondozás

Ifjú matematikusok hétvégéje – Folytatódik a tehetséggondozás

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány évek óta szervez tehetséggondozó hétvégéket. Amikor is a KMPSZ által szervezett különböző tantárgyi vetélkedők legeredményesebb tanulói három napon át mélyíthetik tovább tudásukat, így készülve a további megmérettetésekre. A koronavírus-járvány miatt ősszel sajnos nem tarthatták meg a rendezvényeket. Viszont a szervezők semmiképpen sem szerették volna, ha elmaradnak ezek az egyébként igencsak hasznos alkalmak. Így aztán a szigorú karanténszabályok enyhülésével, az érvényben lévő szabályok betartásával január 30-án megtartották az első foglalkozásokat.

Ezúttal az ifjú tehetséges matematikusok jöttek el tehetséggondozásra Beregszászba. A Rákóczi Főiskola átriumában kisebb csoportokban tartották meg a megnyitót. Melyen Váradi Natália, a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója elmondta, hogy immáron hatodik alkalommal szerveznek tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégét matematikából azzal a céllal, hogy a tantárgy iránt elkötelezett fiatalokat felkészítsék a megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre.

Ezúttal a képzésre a KMPSZ által a 2018/2019-es tanévben megtartott Terebesi Viktor Emlékverseny és Geőcze Zoárd Matematikaverseny első tíz helyezettjei kaptak meghívást, mivel a 2019/2020-as tanévben a COVID-19 okozta járvány miatt a versenyek elmaradtak.

Hírdetés

Kulin Judit, a versenyfelkészítő és tehetséggondozó hétvége programfelelőse, ötletgazdagja, az Ungvári 10. sz. Dayka Gábor Középiskola igazgatója arról tájékoztatott, hogy a háromszor három napos hétvége most egy kicsit csonkára és felemásra sikeredett, hisz csak szombaton volt jelenléti oktatás – ebbe sűrítették a pénteki nap anyagát is –, vasárnap pedig online adták át az ismereteket.

A programfelelős elmondta, hogy létrehoznak egy google tantermet, ahová felkerülnek a tehetséggondozó hétvégék anyagai, s ahol a diákok konzultációt is kérhetnek. A kéthetente sorra kerülő – egyébként diákok és tanárok által igencsak várt – jelenléti oktatást pedig társasjátékokkal is színesítik.

A békés tenger nem nevel jó tengerészt – Váradi Natália ezt a bölcs mondást idézte bátorításként. Mi pedig jó szelet kívánunk a fiataloknak!

Kovács Erzsébet


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »