ifj. Lomnici: Az egész baloldal évek óta szembemegy hazánk érdekeivel

Az egész baloldal évek óta szembe megy hazánk érdekeivel – így értékelte Karácsony Gergelynek a héten nyilvánosságra került felvételen tett kijelentéseit a Századvég jogi szakértője. A főpolgámester ugyanis arról beszélt a háborúval kapcsolatban egy magát Kijev polgármesterének kiadó férfival, hogy a magyar kormány rossz oldalon áll. Ifj. Lomnici Zoltán azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarország sem egyik, sem másik oldalra nem áll, hanem a béke mellett van – számolt be az M1 Híradó.

Karácsony Gergely percekig beszélgetett egy orosz humoristával, aki egy számítógépes trükkel elhitette a főpolgármesterrel, hogy ő Vitalij Klicskó, Kijev polgármestere. Karácsony Gergelyt pár hónappal ezelőtt verték át, a videó a héten került nyilvánosságra.

Budapest első emberének annyira nem tűnt fel, hogy félrevezették, hogy az egyre provokatívabb kérdésekre is nyíltan válaszolt. A felvételen a főpolgármester azt is elismerte, hogy az uniós források visszatartásával az Európai Unió nyomás alá helyezheti Magyarországot.

„Egyfajta városállami vezetőként viselkedik Karácsony Gergely” – értékelt ifj. Lomnici Zoltán a nyilvánosságra került felvétel kapcsán az M1-en.

Hírdetés

A Századvég jogi szakértője szerint nemcsak méltatlan volt, ahogy Karácsony Gergely viselkedett, de a lehetőségeihez képest is befolyásosabbnak mutatta magát.

„Ő azt a hamis látszatot keltette, minthogyha a baloldal egyfajta vezetőjeként, ő irányítója lenne a hazai folyamatoknak. Bármilyen szerepe lenne abban, hogy ha a kormányzatnak kényszerűen el kell fogadni egy brüsszeli döntést akár a szankciók tekintetében, és ez a hamis látszat, amit keltett, ez végső soron azzal, hogy a felvétel nyilvánosságra került, egyértelműen visszaütött rá”– magyarázta az alkotmányjogász.

Hangsúlyozta: Karácsony Gergely megnyilvánulásai a baloldal jelenlegi politikáját tükrözik, azaz hogy ők mindvégig – az egyébként már tényekkel igazolt – hibás brüsszeli szankciós politikát támogatták.

Ifjabb Lomnici Zoltán Karácsony Gergely kijelentésről, hogy Magyarország rossz oldalon áll az orosz-ukrán háborúban, azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelművé tette, hogy Magyarország sem egyik, sem másik oldalra nem áll, hanem a békéért kardoskodik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »