Idős férfiakat húztak le a „szerelmet” kamuzó cigány retkek

Idős férfiakat húztak le a „szerelmet” kamuzó cigány retkek

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik idősebb férfiaktól csaltak ki alkalmanként több százezer forintos telefonokat, illetve több millió forint kölcsönt is.

A vádirat szerint a három egymást ismerő nő azonos módszerrel próbált pénzhez jutni. Társkereső oldalakon ismerkedtek meg idősebb, egyedülálló férfiakkal, akikkel elhitették, hogy érzelmi kapcsolatot szeretnének velük létesíteni.

Hírdetés

Ezt követően a személyes találkozás alkalmával különböző kitalált történetekkel rávették az idős sértettet, hogy vásároljon a részükre drága mobiltelefont. Ilyen indok volt például, hogy éppen a találkozás során ment tönkre a készülék. Máskor arra hivatkozott az elkövető miszerint 2-3 héten belül kapja meg az eladott ingatlanja vételárát és abból visszafizeti a pénzt. Minden esetben azt ígérték a sértetteknek, hogy a telefon árát visszaadják, de azt nem tették meg.

A telefonokon kívül arra is volt példa, hogy a nők pénzt is ki tudtak csalni a sértettektől, amely során egymásnak is segítettek. Így például amikor az egyikükkel az idős sértett éppen videóhívást bonyolított, a másikuk „testvérként” bemutatkozva bekapcsolódott a beszélgetésbe. Ezután pedig a sértett megtévesztését erősítve arról kezdett beszélni, hogy a testvére mennyire odavan a sértettért. Az érzelmileg befolyásolt sértetteket azután könnyebben rá tudták venni arra, hogy nekik különböző összegeket utaljanak.

A legnagyobb kárt annak a sértettnek okozták, akivel először megvetettek két darab, összesen közel 600 000 forint értékű telefont részletre. Ezután arra is rá tudták venni, hogy 8 000 000 forintot utaljon át egyikük részére kölcsönként, amit szintén nem kapott vissza a sértett.

Összesen 7 férfit sikerült a nőknek behálózni, akik közül a legfiatalabb 62 a legidősebb 86 éves volt.

Az elkövető nők a telefonok vásárlásával közel 4 000 000, míg a kölcsönösszegek kicsalásával mintegy 9 000 000 forint haszonra tettek szert a 2020 júniusa és 2021 év vége közötti másfél éves időszakban.

A Gödöllői Járási Ügyészség az ügyben az elkövetőkkel szemben többrendbeli minősített csalás miatt emelt vádat.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »