Húsz centiméter hó hullott a Lomnici-nyereg térségében, újra lehet síelni

Húsz centiméter hó hullott a Lomnici-nyereg térségében, újra lehet síelni

Húsz centiméter hó hullott a Lomnici-nyereg térségében, újra lehet síelni Kulcsár Péter2024. 04. 25., cs – 18:54

Ezen a hétvégén újra birtokba vehetik a sípályákat a síelők. A lehűlésnek és a havazásnak köszönhetően jók a feltételek a tavaszi síeléshez. Marián Galajda, a tátrai síközpontok üzemeltetőjének szóvivője arról tájékoztatott, hogy a Jasná síközpont, valamint a tátralomnici (Tatranská Lomnica) síközpont is megnyitja kapuit a hétvégén.

Hírdetés

„A Magas-Tátrában a Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo) legmagasabban fekvő sípályája is üzemelni fog, ott még mindig több mint egy méternyi hó van. Az elmúlt napok lehűlésének köszönhetően közel 20 centiméternyi friss hó is hullott, ez pedig segít, hogy még jobbak legyenek a feltételek a síeléshez a hétvégén” – mondta Galajda.

A Magas-Tátrában, Tátralomnictól (Tatranská Lomnica) a Kő-pataki-tóig (Skalnaté Pleso) drótkötélpályák szállítják a turistákat, és a Lomnici-csúcsig (Lomnický štít) vezető drótkötélpálya is üzemelni fog. A gyalogosok a Ótátrafüredről (Starý Smokovec) a Tarajkára (Hrebienok) vezető, vagy a Csorbató (Štrbské Pleso) és Szoliszkó (Solisko) közötti drótkötélpályát vehetik igénybe.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »