Húsvéti kispályás foci kupa Guton

Húsvéti kispályás foci kupa Guton

Idén immáron 14. alkalommal rendezte meg a Húsvéti kispályás foci kupát Guton a KMKSZ Beregszászi Középszintű szervezete. Ezúttal két korcsoportban – 18 év alattiak és 60 év fölöttiek – mérték össze erejüket a labdarúgás szerelmesei. A mérkőzéseket megelőzően a Guti Gimnázium tanulói elevenítették fel a húsvéti hagyományokat, amelyből nem maradhatott ki a locsolkodás sem.

Ebben a háborús időszakban még inkább szükség van a jó szóra, a biztatásra, az optimizmusra, ezt pedig az ember úgy kaphatja meg, ha közösségben gondolkodik, ha közösségben él – fogalmazott az esemény főszervezője, Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű szervezetének elnöke.

Aki a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy ezúttal a faluban ideiglenesen elszállásolt belső menekülteket is igyekeztek bevonni az eseményekbe, hisz nekik most még inkább szükségük van a jó szóra és a hitre.

Hírdetés

Guton jelenleg több mint száz ideiglenesen áttelepült tartózkodik. Nagy Anna, a Nagybégányi kistérség polgármestere arról nyilatkozott, mennyire fontosnak tartja, hogy ezeknek az embereknek bemutassák hagyományaikat, szokásaikat is, illetve, hogy közösen emlékezzenek meg a nagypéntekről, a feltámadásról s annak üzenetéről.

Míg zajlottak a mérkőzések, egy lelkes csapat a bográcsok körül szorgoskodott. Az ételt aztán a programon résztvevő helyiek, a szomszéd településekről érkezett vendégek és a belső menekültek közösen fogyasztottak el igencsak jóízűen.

-kósa-


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »