Hullámverés a balatoni fejlesztés körül

Hullámverés a balatoni fejlesztés körül

A kormány a Kisfaudy-program keretében 365 milliárd forintot biztosítottak 17 ezer fejlesztéshez, több ezer munkahelyet létesítve a Balatonnál. Ezzel szemben a baloldali kormány kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partján, „sunyi módon”, a tőkésekkel megegyezve – leplezte le a szélsőbalt Latorcai Csaba.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. március 19-én. MTI/Illyés Tibor

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Molnár Zsolt szocialista képviselő kérdésére reagálva a parlamentben felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal eddig a hazai beruházások ellen hergelt, most pedig a Balatonért aggódik.

MSZP: az idegenforgalom és a helyi lakosság érdekeit egyaránt szem előtt tartó intézkedések szükségesek a Balatonnál

Molnár Zsolt (MSZP) a balatoni fejlesztésekről beszélt, utalva Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter egy siófoki konferencián elhangzott kijelentésére, mely szerint el kell dönteni, hogy magyar Florida legyen-e a Balaton vagy megőrizzék azt lakóhelyként.

Hírdetés

Molnár Zsolt szerint az a helyes, ha a helyi lakosság életkörülményei is javulnak, és a turisták számára is vonzóvá teszik a Balatont.

Javasolta, hogy indítsanak bérlakásprogramot és egy az Erzsébet-táboroknál szélesebb réteget elérő táboroztatási programot. Hangsúlyozta a szemléletváltás fontosságát, amely a magyar családok balatoni nyaralását tenné könnyebbé, és megjegyezte, jó ötlet lett volna a strandbelépők hatósági árassá tétele.

Arra kérte a kormányt, tegyen határozott intézkedéseket, hogy ne egymást kioltó folyamat legyen a helyi lakosság életkörülményeinek javítása és az idegenforgalom.

Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában az MSZP szemére vetette, hogy míg eddig a „beruházások ellen hergeltek”, most a Balatonért aggódnak. „Ha a kormány fejleszt, az a baj, ha nem fejleszt, az” – fogalmazott.

Jelezte, a kormány a Kisfaudy-program keretében 365 milliárd forintot biztosítottak 17 ezer fejlesztéshez, több ezer munkahelyet létesítve a Balatonnál.
Ezzel szemben a baloldali kormány kaszinóvárost akart építeni a Velencei-tó partján, „sunyi módon”, a tőkésekkel megegyezve – tette hozzá.  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »