Hóvihar bénította meg az Egyesült Államok keleti partvidékét

Hóvihar bénította meg az Egyesült Államok keleti partvidékét

Hatalmas hóvihar csapott le az Egyesült Államok keleti partvidékére hétfőn délután.

Közel fél méteres hó hullott az Egyesült Államok keleti partvidékén hétfőn.

New Yorkban és New Jersey-ben rendkívüli állapotot hirdettek, leállt a busz- és vasúti közlekedés, az oltások is akadoznak az időjárás miatt – írja az Origo.

New Jersey és Pennsylvania egyes részein közel fél méternyi, de New Yorkban is több mint negyven centiméternyi hó hullott. 

Rendkívüli állapotot hirdettek

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett New York városban és még 44 megyében. New Yorkban a polgármester közlekedési korlátozásokat vezetett be. New Jersey-ben is szükséghelyzetet hirdettek, Philip Murphy kormányzó pedig felfüggesztette a busz- és vasúti közlekedést. Murphy rendelete emellett lehetőséget ad a hatóságoknak, hogy lezárjanak utakat, vagy szükség esetén kiköltöztessék az otthonaikból lakókat.

A hóvihar miatt összesen 1600 repülőjáratot töröltek, többek között a newarki és a philadelphiai nemzetközi repülőtéren. A New York-i La Guardia repülőtéren pedig minden járatot felfüggesztettek hétfőn.

Hírdetés

A hóvíhar gondott okoz a koronavírus elleni küzdelemben is: Connecticutban, New Jersey-ben, Rhode Islanden, Philadelphiában, illetve Washington DC és New York egyes részein akadozik az oltások beadása. New Yorkban törölték a keddre esedékes oltásokat, mivel a polgármester szerint az idős lakóknak nem biztonságos ilyen körülmények között elhagyni az otthonukat.

Észak felé halad a vihar

A Fox News beszámolója szerint a havazásnak már három áldozata biztosan van: a pennsylvaniai Scrantonban egy férfi lelőtte a szomszédait, majd vélhetően magával is végzett, miután összeveszett a párral a hólapátolás miatt.

A hatóságok beszámolója szerint a házaspár, Jamest és Lisa Goy holttestét az utcán, két parkoló autó között találták meg.

A havazásnak azonban sokan örültek is és kiélvezték a téli időjárást.

A washingtoni állatkert két pandája, Mei Xiang és Tian Tian például önfeledten csúszkáltak a hóban az állatkert Twitter-oldalán megosztott videó szerint.

A meteorológia szolgálat előrejelzése szerint a hóvihar kedden észak irányba, New England felé veszi fog mozogni. A következő napokban azonban még erős, akár 80 kilométer/órás széllökések is lehetnek, így komoly hóviharokra számítanak.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »