Hívjuk ide Ronaldót!

Most Katarban légkondicionált stadionokban zajlanak a mérkőzések. Európában ilyenkor jó, mert nem kell hűteni, inkább csak fűteni. Talán érdemes lenne megfontolni, és földgáz helyett csővezetéken némi meleg levegőt lehetne Katarból hozzánk pumpálni. Ilyen módon csak a meleg levegőt idenyomó kompresszorok áramfogyasztása kerülne némi pénzbe.

Most az egyik legnagyobb gond, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nagyot rúgott a német csapatkapitányba, mert megtiltotta neki a szivárványos karszalag viselését, amit a szervezet politikai üzenetnek vélt. Erre fel, tiltakozásul, a német játékosok befogott szájjal fényképezkedtek a meccs előtt. Aztán kicsit később a japánok is befogták a németek száját, amikor 2:1-re megverték őket. Sokan mondják, hogy jobb lett volna nem szájbefogással politizálni, hanem a focival foglalkozni.

Nem értem, hogy miért is nem rendeznek külön világbajnokságot a különféle jogvédő, környezetvédő vagy más jóember- (jóasszony)-védő szervezeteknek, amelyek aztán (politikai?) hitvallásukhoz illő dresszet viselhetnének. A környezetvédők például a zöld szín különböző árnyalatai­ban pompázhatnának. A világbajnokságon megtiltották az alkohol forgalmazását a stadionokban. Szervezhetnének világbajnokságot külön az alkoholistáknak és az absztinenseknek, a húsevőknek és vegánoknak vagy a dohányosoknak és az antinikotinistáknak. (Még jó, hogy a fővárosban, Dohában a dohányzást is nem tiltják.) Ezeken a mérkőzéseken aztán mindenki népszerűsíthetné irányultságát.

Az elmarasztaló kritikák ellenére végül Katarban a focizás mellett történtek más jó dolgok is. Egy, a futball-világbajnokságon részt vevő argentin tévés hölgynek élő közvetítés közben ellopták a pénztárcájából a bankkártyáit és dokumentumait. Amikor elment a rend­őrségre, megnyugtatták, hogy meg fogják találni, mert mindenütt kamerák vannak, és azt kérdezték tőle, milyen büntetést adjanak a tettesnek. Elmondták, ha akarja, öt év börtönre ítélhetik, de internáltathatják is. Egy tőlünk oda utazónak egy nap után visszajuttatták a metrón hajnali háromkor ottfelejtett övtáskáját a benne lévő 1050 dollárral és egyebekkel együtt.

Hírdetés

Ezeket elmeséltem egy ismerősömnek, aki azt mondta, hogy nem csoda, mert ott, ha valaki lop vagy talál valamit, és nem szolgáltatja vissza, levágják a kezét. Ezt nem hiszem, de amikor barátommal találkoztam, aki a világbajnokság megnyitásakor Katarban volt, óvatosan kérdeztem, hogy nem talált-e valamit (tudtam, hogy lopásra nem vetemedne), amit nem jelentett, és félve a kezeire sandítottam, hogy azok épségben megvannak-e. Elmesélte, hogy Katarban katartikus élmény volt tartózkodni.

Amikor látom, milyen nagy pénzeket kerestek a futballisták, bánom, hogy nem mentem annak. (Ejsze, most már késő lenne!) Pedig biztosan nem lőném fölé a tizenegyest, mert jó, ha akkorát tudnék rúgni a labdába, hogy az elmenjen a kapuig. És vállalnám a tizenegyesek védését is, mert azokat tudvalevőleg nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni. Ha kapus lennék, és nekem rúgnák a labdát, akkor az lehet, nem menne be, csak én a kórházba.

De ha nem akarnak szerződtetni, akkor azt javaslom, hogy helyettem a Sepsi OSK vegye át Cristiano Ronaldót, akivel a Manchester United nemrég szerződést bontott. Már kapott egy ajánlatot a Brassói SR harmadosztályú csapatától. Havonta 516 eurót ígértek neki, amit korábban körülbelül 12 perc alatt keresett meg. Tudom, hogy a mi játékosaink többet kapnak 516 eurónál, és annyit lehetne ígérni Ronaldónak, amennyit egy jobbacska labdarúgó keres nálunk. Ha már nem kell az angoloknak, biztosan eljönne hozzánk.

 

Cristiano Ronaldo. Borítókép: Facebook / FIFA World Cup


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »