Hitlertől a Mórickákig: a radikális oldalról érkezett a pécsi elnök a Momentumba – kérdés, mit szólnak hozzá az új elvtársak

Hitlertől a Mórickákig: a radikális oldalról érkezett a pécsi elnök a Momentumba – kérdés, mit szólnak hozzá az új elvtársak

Izrael, a zsidók és a homokosok ellen is beszél egy hangfelvételen a Momentum Mozgalom pécsi elnöke. Nemes Balázs egyebek között azt fejtegette, hogy a buzik megdobálása bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Bár utcakővel "picikét durvának" tartott egy ilyen akciót, de ha ételmaradékkal történik, már semmi kivetnivalót nem látott benne. Azt is kijelentette, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, pedig igény lenne rá – derül ki az Origó által nyilvánosságra hozott hangfelvételből. Nemes Balázs az egyszázalékos párt országos listáján a 8. helyen szerepel, Baranya 1-es választókörzetében pedig egyéni képviselő-jelölt.

"Ez egy meghívó mindenkinek, hogy jöjjön el velünk a Pride-ra. Ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Azért kell elmenni a felvonulásra, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő" – erről beszélt tavaly a budapesti buzifelvonulást megelőzően Fekete-Győr András egy kampányvideóban, amelyben arra biztatott, hogy minél többen vegyenek részt az undorító parádén.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmomentum.mozgalom%2Fvideos%2F907566682718481%2F&width=480&show_text=false&height=269&appId

A párt pécsi elnöke azonban korábban még egyáltalán nem így gondolkodott erről:

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/391977183&color=ff5500

A politikus egy 2010-es internetes rádióadásban (amely mintegy 1,5 óra hosszúságú) kommentálta azt az esetet, amikor normalitáspártiak rátámadtak a budapesti buzimenetre. Szerinte utcakővel "picit durva" megdobálni őket, de ételmaradékkal rendben van, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Pláne, ha tojásról, záptojásról vagy vajsavval töltött tojásról van szó.

A Momentum pécsi elnöke (akkor még) nem támogatta a felvonulást, és azon kesergett, hogy a híradásokba az eset úgy került be, mintha kénsavval öntötték volna le a buzikat, pedig a vajsav nem mar, csak büdös. "Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el" – panaszkodott.

Egy másik helyen kijelentette, mennyire örült a Horthy István-emléktáblának Budapesten. Szerinte az ilyen jó példából kevés van a fővárosban és ennek még akkor is örülni kell, ha közben "ki van táblázva a holokausztmúzeum". Azt mondta, észre kell venni a jót, az ő napját ez a felfedezés például feldobta, és bár Budapest bűnös város, meg kell tudni neki bocsátani.

Az Origó szerint az egyik adást ezzel a jópofa viccel zárták:

Hírdetés

Móricka! Mondj egy mondatot a hit szóval! Mire Móricka: Heil Hitler!

A köztársaság, a cigány, a zsidó és a bevándorló

Nemes Balázs egy felvetés kapcsán beszélt az általa kedvelt államformáról is. Kiderült, hogy ő az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak baj van, és az legfeljebb csak "valamivel jobb", mint a kommunizmus. Később egy hírt olvastak be, amely szerint egy rendőr lelőtt egy 14 éves fiatalt betörés közben, ezért emberöléssel vádolják. Nagy egyetértés alakult ki abban, hogy a 14 éves fiú biztosan cigány, ugyanakkor szerintük árnyalja a képet, hogy a rendőr állítása szerint a fiúnál kapa volt. "Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják" – hangzik el. Nemes hozzáteszi, hogy ha cigány volt a tettes, ha nem, a rendőr jól tette, hogy lelőtte.

Egy másik hír kapcsán az is kiderül, hogy a Momentum pécsi elnöke szerint Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se.

Azért háborognak, mert egy váci általános iskolában izraeli zászlót is használtak a karácsonyi ünnepségen arra hivatkozva, hogy Betlehem a zsidó államban van. Nemes erre közölte, hogy ezt a maga részéről tagadja, mert Palesztina van, Izrael nincs, és "szevasz". "Izraelt úgy hívjuk, hogy brit-palesztin mandátum."

Szerinte Palesztina tökéletes egységet képez, ha Izrael nem lenne, akkor a sivatagtól a tengerig érne. A többiek felvetésére, hogy a Talmud szerint a pokolban "forró ondóban főzik majd meg" a nem zsidókat, Nemes kijelentette, hogy bár Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá.

Magát nem tartja ugyan antiszemitának, de anticionistának mindenképp, akinek nem a zsidókkal van baja, hanem a "viselkedésformával", amit képviselnek. "Az extrém cionizmus emberellenes, nem véletlenül számított büntetendőnek az ENSZ szerint. Aztán visszavonták, csak nem a zsidó lobbi miatt?" – tette fel a kérdést. A zsidók szapulása egyébként máshol is előkerül, a társaság szerint az USA-ban azért értenek annyira a jogi eljárásokhoz, mert ott mindenki zsidó.

Egy másik hír arról szól, hogy egy "francia" kezében felrobbant egy iPhone. Nemes meghallva, hogy a férfit Jassyn Bouhadinak hívják, először csak megjegyezte, hogy "biztos színfrancia", majd azon gúnyolódott, hogy csak véletlen, és egyáltalán nem egy arab bevándorlóról szól a történet.

Ügybuzgó nemzeti radikálisból arrogáns ifjúbaloldali

Az Origó által megszerzett hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása, amelyet Nemes Balázs mellett még hárman vettek fel. Egyikük Scheer-Komjáthy Ádám (az Új Hajnal Lovagrend nagymestere) ismert radikális.

Scheer-Komjáthy a fideszes lap megkeresésére a következőket írta:

Először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen további interjút és nyilatkozatot nem adok. Az évekkel ezelőtti Attila Akadémiás botrány óta teljesen és véglegesen szakítottam a közélettel. De erre az egyre válaszolok, mert épp azért van elegem a politikából, mert kétszínű gerinctelen figurákkal van tele. Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár.

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »