Hitele van a Cetelemnél? Jó, ha tudja, a bank végleg távozik Szlovákiából

Hitele van a Cetelemnél? Jó, ha tudja, a bank végleg távozik Szlovákiából

Távozik Szlovákiából a francia bank fiókja, amely nálunk Cetelem márkanév alatt működik. Az információk szerint a bank belső kommunikációjában, sőt a honlapján is már nyíltan beszél a távozásáról. Francia anyabankja, a BNP Paribas Personal Finance már hivatalosan is megerősítette a hírt.

„Az összes gazdasági mutató és a piaci helyzet alapos mérlegelése és értékelése utána a BNP Paribas Personal Finance SA külföldi bank fiókjának alapítója úgy döntött, hogy megszünteti tevékenységét Szlovákiában” – mondta Andrea Trebuľová a Cetelem marketingosztályának vezetője a tvnoviny.sk portálnak.

A bank távozásáról már régóta suttognak

A bank vezetői szerint a kivonulás fokozatos lesz. „Az első szakaszban leállítjuk az új hitelek nyújtását, miközben ügyfeleink meglévő hiteleit továbbra is kezeljük” – tette hozzá Trebuľová.

A Cetelem távozásáról már hetek óta beszélnek, és nem csak Szlovákiát érinti.

Hírdetés

„A döntés része annak az átszervezésnek, amely magában foglalja az egyes országok tevékenységeinek földrajzi újraértékelését, ahol a bank nem éri el a megfelelő nagyságot ahhoz, hogy végrehajtsa a versenyképességének biztosításához szükséges nagyobb beruházásokat” –magyarázta a markertingigazgató.

Az ügyfeleknek nincs mitől tartaniuk

Az embereknek azonban nem kell aggódniuk. A BNP vállalja, hogy minden kötelezettségét teljesíti partnereivel, ügyfeleivel és az alkalmazottaival szemben.

Mivel a Cetelem nem a növekvő számú késedelmes hiteltörlesztések miatt távozik a piacunkról, továbbra is nagy kérdés, hogy ki veszi át az ügyfélállományt.

A gyakorlatban ez azt jelenti az ügyfelek számára, hogy továbbra is fizetniük kell a törlesztőrészleteiket, akkor is, ha még nem tudják, hogy kinek” – mondta Matej Dobiš, a Pénzügyi Iránytű ügyvezető igazgatója.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »