Hitbéli értékekről szól a Református Újság

Hitbéli értékekről szól a Református Újság

Megjelent a Református Újság gyülekezeti tájékoztató novemberi lapszáma. A tartalomból válogattunk.

„Különlegesen hat Pál apostol bizonyságtétele, amikor teljes egyértelműséggel fogalmazza meg, Isten szeretetétől nem választhat el semmi. Az egyén, de a nemzetek életében is vannak alkalmak, helyzetek, amikor határozott kiállásra van szükség, nem engedve a „közvélemény”, vagy „korszellem” kényszerítő erejének. Helyzetek, amikor tisztán látva a kísértést, ki kell mondani: nem érdekek, hanem értékek határozzák meg magatartásunkat, életvitelünket” – fogalmaz Csoma László a címlapon közölt eszmefuttatásában.

Mindenszentek és halottak napja alkalmából az eltávozott szeretteinkről is szólnak.

A novemberi tájékoztató is sorra veszi a gyülekezetek alkalmait. Olvashatunk többek között arról, hogy a Barsi Református Egyházmegyében beiktatták az új esperest és főgondnokot.  Újlóton néhai Szentkúti Kiss Károly lelkipásztorra emlékeztek. Búcsúznak Mártha Géza lelkésztől.

Hírdetés

A gyülekezeti tájékoztató interjút közöl Horváth Sándorral, a Békescsabai Zsidó Hitközség elöljárójával.  A gyógyító szeretetre, megtartó hitre mindannyian rászorulunk – vallja dr. Ábrahám Zoltán orvos, egyetemi tanár.

Könyvajánló is helyet kap a lapban. Fábián Tibor lelkész, újságíró számára új, járatlan vidékre kalandozott, amikor Guyana szörnyeit papírra vetette. Írása tükrözi hitbéli elkötelezettségét, a téma feltárásának a szenvedélyét, kiváló íráskészségét, féktelen fantáziáját.

A portálunkon is publikáló dr. Békefy Lajos a budapesti Összetartozás templomát mutatja be. A protestáns Vishal Mangalvadi élete kockáztatásával is írja könyveit Európa nagyságáról és fenyegető hanyatlásáról, s a keresztyénség jövőjéről – további részleteket ugyancsak dr. Békefy Lajos oszt meg az olvasókkal.

A novemberi lapszámból sem hiányozhat a fiataloknak szóló állandó rovat, valamint a bibliai vezérfonal.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »