Hírsaláta

Hírsaláta

MARAD AZ ÁRKOMPENZÁCIÓ. A kormánykoalíciót alkotó pártok vezetői hétfő este megegyeztek a benzinártámogatás három hónappal történő meghosszabbításáról – idézte a politikai pártokhoz közel álló forrásokra hivatkozó Hotnews portált a Maszol.

Az eredetileg július elsejétől szeptember végéig érvényben lévő kompenzációt a Nemzeti Liberális Párt csak a gázolaj (vagy a prémium kategóriás üzemanyagok) esetében tartotta volna meg továbbra is, de ezt a Szociáldemokrata Párt elutasította, mondván, hogy az diszkrimináció lenne. Az RMDSZ azt javasolta, hogy ne csak az év végéig, hanem a jövő tavaszig hosszabbítsák meg az ártámogatást, mert „a költségvetés elbírná”. Az intézkedés meghosszabbításáról a kormány fog dönteni, és utólag a parlamentnek is jóvá kell hagynia. Az Agerpres hírügynökség szerint Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök tegnap megerősítette, a koalícióban megegyezés született az üzemanyagár-kompenzáció meghosszabbításáról év végéig mind a benzin, mind a gázolaj esetében.

Hírdetés

HAVAZOTT A HEGYEKBEN. Lehullott az idei első hó a Transzfogarason és a Bâlea-tónál. A nagyszebeni regionális meteorológiai központ tájékoztatása szerint a Fogarasi-havasokban, 2000 méteres magasság fölött 4 centiméteres hóréteg képződött. A hegyvidéki útszakaszt kezelő vállalat tegnap reggel bevetett egy kotrógépet az éjszaka folyamán hullott hó eltakarítására, és másfél tonna sót szórtak az úttestre. Reggelre mínusz 3 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet. Tegnap reggel Hargitafürdőn, valamint a Bucsin-tetőn is havazott, utóbbi helyszínen 2 cm-es volt a hóréteg, délelőtt pedig havas eső esett. (Agerpres)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »