Hiába vártunk az új oltási regisztrációs rendszerre, az még nem indul

Hiába vártunk az új oltási regisztrációs rendszerre, az még nem indul

Hiába ígérte az egészségügyi tárca, hogy hétfőtől új rendszerben lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, a várva várt újítás késik.

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (Národné centrum zdravotníckych informácií – NCZI) korábbi igazgatóját a folyamatos problémákat okozó regisztrációs rendszer miatt le is váltották, s az egész múlt héten arról szóltak a hírek, hétfőn már egyfajta váróterem vár majd az oltásra regisztrálókra, a legfrissebb információk szerint továbbra is várnunk kell.

Hírdetés

Róbert Suja, az NCZI igazgatója új nyilatkozott, a héten elindult a rendszer, azért nem ma, mert az oltási időpontok csaknem megteltek –  számolt be több szlovák médiatermék.

Mindez viszont azért is érdekes, mert az új rendszernek nem a bejelentkezés ideje, hanem a jelentkezők kora szerint kéne majd a preferált oltási helyszínhez beosztani elsőként a legidősebbeket. Tehát elsőként egy várólista alakulna ki, de vélhetően a sokak által várt rendszer még nincs olyan állapotban, hogy a felhasználók elé tárják, mivel konkrét időpont továbbra sem biztos az indítása kapcsán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »