Hétfõtõl jelenléti rendszerben folytatódik az oktatás Kolozsváron is

Hétfõtõl jelenléti rendszerben folytatódik az oktatás Kolozsváron is

Hétfőtől az ország iskoláinak zömében „zöld” forgatókönyv szerint, azaz jelenléti rendszerben folytatódik az oktatás. A korlátozások feloldása 2.799 települést érint.

Hírdetés

Emellett 382 településen a „sárga” rendszer szerint tanulnak majd a diákok, ami azt jelenti, hogy az 5-7, illetve a 9-11 évfolyamok diákjai online rendszerben tanulnak, a többiek pedig jelenléti rendszerben. Arról, hogy melyik szisztémát követik, az alapján döntenek a megyei sürgősségi bizottságok, hogy az elmúlt 14 napban meghaladta-e az 1 ezreléket a fertőzöttek aránya az adott településen vagy sem.

Kolozs megye vonatkozásában zöld rendszerben folyik majd hétfőtől az oktatás Kolozsváron, Szamosújváron és Aranyosgyéresen, míg Tordán például sárga forgatókönyv szerint haladnak tovább, ugyanis itt 1,13 ezrelék még mindig a fertőzöttek aránya.

Az edupedu.ro honlap egy interaktív térképet is készített, melyen megtekinthető bármely településre vonatkozóan, hogy mekkora a fertőzöttségi arány, illetve hogy milyen rendszer szerint folytatódik az oktatás.

Fotó: Tima Miroshnichenk/Pexels


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »