Hétfőtől igényelhető a fűtéstámogatás (Sepsiszentgyörgy)

Hétfőtől igényelhető a fűtéstámogatás (Sepsiszentgyörgy)

Október 18-tól fogadja Sepsiszentgyörgy önkormányzatának szociális igazgatósága a városlakók fűtéstámogatásra vonatkozó iratcsomóit. Az előző évektől eltérően, idén más dokumentumokat kell bemutatniuk a kérvényezőknek, és módosultak a jövedelemhatárok is, melyek alapján megítélik a juttatást.

A városháza csütörtöki tájékoztatója szerint, az előttünk álló téli idényben is legtöbb öt hónapon át – november elejétől március végéig – kaphatnak az arra jogosultak fűtéstámogatást, s ahhoz, hogy ezt a teljes időszakra folyósítsák, legkésőbb november 20-ig kell az iratcsomókat iktatni a szociális igazgatóság Bánki Donát utcai székhelyén. A kérvényeket azt követően is átveszik, akkor viszont rövidebb időszakra jár a pótlék.

Az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a támogatást lakásonként csupán egy fűtésre használt rendszerhez nyújtják – gázzal, villanyárammal vagy egyéb szilárd, illetve folyékony fűtőanyaggal működő rendszer –, illetve azok a családok, egyedülálló személyek részesülhetnek benne, akik más formában nem kapnak támogatást otthonuk fűtéséhez.

Fűtéspótlék azoknak a családoknak jár, ahol az egy főre eső havi átlagjövedelem nem haladja meg az 1386 lejt, egyedülálló személy esetében pedig a 2053 lejt. A megítélt pótlék összegét az energiaszolgáltató által kiállított számlán lehet követni – áll a városháza közleményében.

Hírdetés

A támogatás igényléséhez számos iratot kell benyújtani a szociális igazgatósághoz. A kitöltött formanyomtatványhoz mellékelni kell a fűtőanyagra vonatkozó utolsó számlát, a felnőtt családtagok személyazonossági igazolványának, a gyermekek születési bizonyítványának a másolatát, továbbá a házassági anyakönyvi kivonatról, esetenként a halotti bizonyítványról vagy a válási végzésről készült másolatot, az örökbefogadási és gyermekelhelyezési bírósági végzést. A 18 évnél idősebb diákok esetében iskolai igazolás, egyetemistáknál pénzügyi vagy egyetemi igazolás szükséges.

A család jövedelmét munkahelyi igazolással, nyugdíjszelvénnyel, a munkanélküli-segélyt igazoló szelvénnyel, a gyermeknevelési támogatásra vonatkozó igazolással lehet bizonyítani. Magán- és családi vállalkozások esetében pénzügyi igazolást kérnek, a gyermeksegély az erre vonatkozó szelvénnyel vagy bankszámlakivonattal igazolható. (Az önkormányzati tájékoztató szerint a gyermekpénzt nem számolják bele a család jövedelmébe.) Amennyiben a kérvényezőnek nincs jövedelme, azt pénzügyi igazolással kell bizonyítania.

Esetenként további iratokat is be kell nyújtani, így a lakószövetségi igazolást, a járművek forgalmi engedélyét vagy törzskönyvét, az ingatlan tulajdonjogát bizonyító szerződést, illetve a mezőgazdasági területekre vonatkozó igazolást.

Részletes tudnivalókkal a szociális igazgatóság székhelyén vagy a 0267 31 068-as telefonszámon szolgálnak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »