Heger: Ukrajnának még nagyobb segítségre van szüksége télen

Heger: Ukrajnának még nagyobb segítségre van szüksége télen

Ukrajnának idén télen szüksége lesz a szövetségesei támogatására és szolidaritására, hogy tavasszal még nagyobb offenzívát indíthasson, és területe még nagyobb részét szerezhesse vissza az oroszoktól – jelentette ki Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő csütörtökön, az Európai Néppárt képviselőinek ülésén, Bécsben.

„Szlovákia, Ukrajna szomszédos országaként több százezer anyának és gyermeknek adott menedéket, akik a háború elől kényszerültek elmenekülni hazájukból. Ukrajnát azonban katonailag, humanitáriusan és technikailag is segítjük” – jelentette ki Heger.

Hozzátette, mindenki láthatja, mit tett Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrán néppel: tönkretette az infrastruktúrájukat és erőforrásaikat, az embereket pedig hagyja megfagyni. Heger szerint ezért fontos, hogy a nyugati szövetségeseik még jobban összefogjanak Ukrajnáért, hogy átvészelhessék a telet.

Hírdetés

Heger sajtótájékoztatót tartott Manfred Weberrel, az Európai Néppárt elnökével, aki a szlovák miniszterelnökre, mint a pártcsalád egyik kulcsfigurájára hivatkozott.

A miniszterelnök leszögezte, Szlovákia támogatja Horvátország, Bulgária és Románia schengeni térséghez való csatlakozását. A kormányfő a migráció kérdését illetően kifejtette, fontos, hogy a probléma gyökerét azonosítsuk, ezért még inkább előnyös lehet a három ország schengeni csatlakozása, hiszen ezáltal jobban védhetővé válnának a külső határaink. Gerhard Karner osztrák belügyminiszter ezzel szemben bejelentette, Ausztria megvétózza Románia és Bulgária csatlakozását.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »