Heger: Politikai döntés volt Marosz kinevezése a földalap élére

Heger: Politikai döntés volt Marosz kinevezése a földalap élére

Mivel kulcsfontosságú intézmény, változásra volt szükség az Állami Földalapnál (SPF), a posztra kiírt pályázatok pedig nem voltak valami sikeresek, ezért politikai döntéssel Ján Marosz kerül az intézmény élére – jelentette ki csütörtökön Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő.

A kormányfő elmondása szerint két pályázati fordulót tartottak a vezérigazgatói posztra. „A magam részéről azt mondhatom, elégedetlen voltam, szerintem kevés jelentkező volt” – vélekedett Heger, de nem Samuel Vlčan (OĽaNO-jelölt) földművelési minisztert hibáztatja. Szerinte ez még „az előző időszak” következménye, és a jelölteket eltántoríthatta például az alacsony fizetés.

Hírdetés

Hozzátette, a sikertelen pályázatok miatt kényszerültek erre a politikai lépésre, mert már nem lehetett tovább várni. „Azt mondtuk, egyelőre odatesszük Ján Maroszt, igen, politikai döntés volt” – jelentette ki a kormányfő. Marosz feladata a földalap átalakításának előkészítése és egy szakértői csapat felállítása. „Ez a feladata, utána átadjuk a vezetést a szakértői csapatnak” – tette hozzá Heger.

Marosz november 1-jétől lesz az SPF vezérigazgatója, a kormány csütörtökön hagyta jóvá a kinevezését. Jana Štilichovát váltja a poszton.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »