Heger ma már elutazna Ukrajnába

Heger ma már elutazna Ukrajnába

A szlovák kormányfő már sajnálja, hogy nem utazott el Kijevbe, és ha lehetőség adódna, ma már másként döntene.

Tegnap hírt adott róla hírportálunk is, hogy a kormányfőnk miért nem utazott el Kijevbe Csehország, Lengyelország és Szlovénia kormányfőjével együtt, hogy találkozzanak az ukrán elnökkel, és megbeszéljék, miként támogathatják az orosz agresszió ellen küzdő Ukrajnát.

Ma a dennikn.sk lapnak adott interjújában a szlovák kormányfő már a sajnálatát is kifejezte amiatt, hogy csalódást okozott az embereknek, és elismerte, hogy hibázott, bár továbbra sem tartja magát gyávának.

Hírdetés

Mint mondta, az út lehetőségét megbeszélte a biztonsági szervekkel és a védelmi miniszterrel is, és az alapján döntöttek a távolmaradása mellett. Az is fölmerült a megbeszéléseik során, hogy esetleg provokációról is szó lehet .

Heger még azt is megjegyezte, hogy ha újra lehetőség kínálkozna, ma már másként döntene és elmenne Ukrajnába.

Igor Matovič pénzügyminiszter, aki Heger előtt töltötte be a kormányfői posztot, sajnálja, hogy Szlovákiát nem képviselte senki a cseh, lengyel és szlovén kormányfők és az ukrán elnök találkozóján, és bár nem hibáztatja a szlovák miniszterelnököt, ő a biztonsági szolgálat tanácsai ellenére is elment volna a találkozóra – és még hozzátette:

neki úgyis lázadó híre van”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »