Heger elutasította az ÁFA-csökkentést a gasztroszektornak

Igor Matovič pénzügyminiszter után Eduard Heger miniszterelnök (mindketten OĽANO) is elutasította a gasztronómia által kért általános forgalmi adó (áfa) csökkentését. Bár az éttermek, fogadók és szállodák alapvető támogatásnak minősítették termékeik áfacsökkentését, amely nélkül a fekete kerületek bezárása után egyes vállalkozások megszűnnek, Heger a TA3-ban azzal érvelt, hogy ez az átfogó intézkedés olyan cégeket is segítene, amelyeknek erre nincs szükségük.

Szlovákiában ma vannak fekete és narancssárga körzeteink is. A kedvezményes áfával azoknak is segítenénk, akiknek erre nincs rá szükségük

 – magyarázta Heger. A miniszterelnök szerint a kormány eddig eurómilliárdokat pumpált a gazdaságba, ami a munkanélküliség alacsony emelkedésében és a járványügyi intézkedések elengedését követő azonnali gazdasági növekedésben is megmutatkozott. A miniszterelnök szerint Szlovákia címzetten kíván segíteni a cégeknek.

Hírdetés

Az áfa nem ilyen eszköz

 – tette hozzá Heger.

A COVID automata szerinti fekete színnel besorolt ​​körzetekben található gasztronómiai létesítmények különös gondokkal küzdenek. Csak az ablakon keresztül tudják kiadni az ételt, és vannak, akik inkább a legszívesebben bezárnának.

 A gasztronómiai egységek rámutattak a környező államokban lévő lényegesen alacsonyabb áfára ebben az ágazatban.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »