Heger: Csak akkor adunk át haditechnikát, ha nem kerül veszélybe a biztonságunk

Heger: Csak akkor adunk át haditechnikát, ha nem kerül veszélybe a biztonságunk

A szlovák kormány hajlandó átadni haditechnikát, de csak azzal a feltétellel, hogy nem kerül veszélybe az ország biztonsága. Erről Eduard Heger (OĽANO) kormányfő írt a közösségi hálón, miután csütörtökön találkozott Lloyd Austinnal, az amerikai védelmi miniszterrel.

  A kormányfő kiemelte: nagyra értékeli a szövetségesek elkötelezettségét Szlovákia biztonságának fokozása iránt. Hozzátette: a napokban olyan amerikai haditechnikai berendezések érkeznek Szlovákiába, amelyek növelni fogják az ország védekezőképességét.

Hírdetés

Heger az Ukrajnának nyújtott szlovák segítségről is beszélt Austinnal. „Minden tőlünk telhetőt el kell követnünk annak érdekében, hogy Ukrajna ne kerüljön Vlagyimir Putyin kezébe” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Austin biztosította őt afelől, hogy az Egyesült Államok erős szövetséges, amely Szlovákia megtámadása esetén azonnal a segítségünkre sietne, hogy megvédje a szlovák állampolgárokat. „Ezek a szavak most, amikor Oroszország agresszívan rátámadt a keleti szomszédunkra, nagyon fontosak” – zárta a bejegyzését a kormányfő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »