Heger az oltásra szólított fel, a pandémia legyőzéséhez vezető útnak nevezte azt

Heger az oltásra szólított fel, a pandémia legyőzéséhez vezető útnak nevezte azt

Eduard Heger szlovák kormányfő szombat este rendkívüli felszólalást tartott a szlovák közszolgálati televízióban (RTVS). Mint fogalmazott, a jelenlegi helyzetben az oltás a leggyorsabb út ahhoz, hogy relatíve rövid idő alatt legyőzzük a koronavírusjárványt.

Heger felszólalása elején köszönetet mondott az embereknek azért, hogy most a járványhelyzet jócskán javuló tendenciát mutat. Saját bevallása szerint úgy érzi, hogy az együttműködésnek is köszönhetően irányítás alá tudjuk vonni a pandémiát.

A kormányfő megjegyezte, hogy megérti, hogy az utóbbi egy év mindenki számára kihívást jelentett, különösen azért, mert nagyon gyorsan kellett nagyon sok változáshoz alkalmazkodni.

“Tudatosítom, hogy sokunkat személyesen, de a munka szintjén is érintette a járvány. Úgy érzem, hogy a pandémia sokat elvett tőlünk, de hiszem, hogy valamit adott is. Minimálisan rámutatott arra, hogy mi az életünkben a legfontosabb – az egészség, az emberek közti kapcsolatok és a szabadság”

fogalmazott Heger, majd azzal folytatta, hogy a pandémia megtanított bennünket arra, hogy ha le akarjuk győzni, akkor egy végén kell húznunk a kötelet. A kormányfő kifejtette, hogy ez alatt most leginkább az oltás lehetőségének kihasználását érti, mivel ez gondoskodik a védelmünkről a fertőzésekkel szemben.

“Megértem, hogy a kötelet nem lehet tolni, de tudom, hogy húzni lehet. Ha most nyomást gyakorolnék Önökre, nem tennék azt, ami a célom. Az én célom bátorítani és egyúttal megnyugtatni önöket arról, hogy az oltás a jelenlegi helyzetben a leggyorsabb út, hogy viszonylag rövid idő alatt legyőzzük a pandémiát.”

Hírdetés

Heger rámutatott, hogy mikor kitört a világjárvány, sokan közülünk a vakcina után vágytak, mégpedig azért, hogy ismét visszatérhessünk az addigi életünkhöz.

“Most itt a vakcina, így Önökhöz fordulok, akik már bejelentkezhetnek, de Önökhöz is, akikre hamarosan sor kerül. Csatlakozzanak önök is a több mint egymillió emberhez – Szlovákia polgáraihoz, akik már beoltatták magukat. Magunkért tesszük és főleg rajtunk múlik és tőlünk függ. Az oltás jelenleg a legjobb választás.”

mondta a kormányfő, majd három szóval búcsúzott:

EGYÜTT – LEGYŐZZÜK – A PANDÉMIÁT

teraz.sk

Két héten belül minden felnőtt polgár regisztrálhat az oltásra, és még a vakcina típusát is megválaszthatják


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »