Házi őrizetben is vásárolt kábítószert a kereskedő

Házi őrizetben is vásárolt kábítószert a kereskedő

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványozott három férfival szemben, akik az országot átszelően kereskedtek kábítószerrel.

Hírdetés

A vádirat szerint egy 47 éves férfi maga és családja megélhetését részben kábítószer-kereskedelemből biztosította.

Egy 52 éves férfi – aki éppen házi őrizet hatálya alatt állt Pest megyei otthonában, mivel jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelme miatt büntetőeljárás folyt ellene – 2017 őszén megbízta barátját, hogy segítsen neki nagyobb mennyiségű kokaint vásárolni. A barát – egy hódmezővásárhelyi díleren keresztül – Budapesten nagy tételben kokaint rendelt a 47 éves férfitől. A megállapodás szerint 2017. októbertől 2018 januárjáig a hódmezővásárhelyi férfi a 47 éves vádlottól Szegeden kokaint vásárolt, amelyből saját részre rendszeresen kivett egy adagot, és azt koffeinnel pótolta, majd a baráton keresztül a házi őrizetben lévő 52 éves férfinak adta tovább – rendszerint Budakalászon – összesen 21 ezer euróért. A kereskedői kapcsolatban egy alkalommal ,,mintaként” amfetamint is továbbítottak egymásnak a felek, valamint később a kokain utánvét lehetőségéről is megállapodtak.

2018 februárjában a hódmezővásárhelyi férfi jelentős mennyiségű kokaint vitt Budapest XIII. kerületi tartózkodási helyéről Budakalászra, amikor Budapest IV. kerületében a gépkocsiját megállították és elfogták a rendőrök. Őt emiatt külön büntetőeljárásban már 5 év börtönre ítélték.

A Fővárosi Főügyészség a terjesztési lánc további három résztvevőjét jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetést, mellette pénzbüntetést, valamint – a más ügyben kiszabott 7 éves büntetését töltő 47 éves férfival szemben – vagyonelkobzást is indítványozott a vádiratban.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »