Hazait az erdővidékieknek

Hazait az erdővidékieknek

Karácsonyi vásár volt szombaton Baróton, ahol a fő hangsúly a hagyományos termékek kínálatán volt, hogy ebben a rohanó világban, ily módon is megpróbáljanak belopni egy pici emberit a közelgő ünnepekbe.

A vásáron huszonkét kézműves, kistermelő volt jelen, túlnyomórészt erdővidékiek, ami ismételten bizonyítja, hogy térségünkben lassan kezd visszatérni a hagyományos termékek iránti érdeklődés és kereslet. Igaz, e tájon még gyerekcipőben jár a kezdeményezés, ám az irány nem rossz, és ez köszönhető a városi Művelődési Ház alkalmazottjainak, illetve az ilyen rendezvényeket mindig is támogató baróti polgármesteri hivatalnak.

Hírdetés

Városközpont vagy piac? Egy ideje a Béke utcában tartanak tavaszi, őszi és téli vásárokat és ez némileg megosztotta a helyieket, ám Nagy-Kopeczky Annamária reméli, hogy amint elkészül a zöldségpiac, sokkal népszerűbbek lesznek a vásárok is. Hiszen a rendezett környezet megfelelő körülményeket tud majd biztosítani az eladóknak. Most, a karácsonyi vásárban a szervezők csak asztalokat tudtak biztosítani, sátrakat nem, ezért sok kézműves nem tudott eljönni.

A közösségépítő és -kovácsoló szerepe vitathatatlan ezeknek a vásároknak. A baró­ti rendezvény ünnepi hangulatához nagyban hozzájárult a Laura Ház, lelkesen segítettek a szervezésben, díszítésben.

Albert Egon


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »