Havi 2000 hrivnyával növekedhetnek a villanyszámlák Ukrajnában és csak márciusban lesz csökkentett gázszámla: január 28-i hírösszefoglaló

Havi 2000 hrivnyával növekedhetnek a villanyszámlák Ukrajnában és csak márciusban lesz csökkentett gázszámla: január 28-i hírösszefoglaló

Havi 2000 hrivnyával növekedhetnek a villanyszámlák Ukrajnában; Ukrajnában csak márciusban lesz csökkentett gázszámla; A rendőrség vizsgálatot indít a kárpátaljai magyarokat ért fenyegetés miatt; 65 éves erőszakolójától szült gyereket egy 11 éves kislány Ukrajnában; Újabb fenyegető levél érkezett: „Hagyjátok abba a tevékenységeiteket Ukrajnában, máskülönben a magyarok a saját vérükben fognak megfulladni”. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. január 28-án.

Ukrajnában februárban a villamosenergia-díjak növekedését minden állampolgár megérzi, különösen azok, akik elektromos fűtést használnak otthonuk melegítésére. Ukrajnában 400 ezer ilyen család él.  

Ukrajnában csökkentik a lakosság számára a földgáz árát, azonban csak márciustól fizetünk majd kevesebbet. A februárban elfogyasztott üzemanyag köbméteréért az ukránok már 6,99 hrivnyát fognak fizetni. A februárban elhasznált gázért azonban márciusban kell kifizetni, mivel a lakosok akkor kapják meg a megfelelő nyugtákat.

Hírdetés

Január 27-én a beregszászi magyar konzulátus képviselői fenyegető levelek miatt feljelentést tettek a rendőrségen. Ismeretlen személyektől újabb fenyegető levelet kapott több ukrajnai magyar diplomáciai képviselet és kárpátaljai intézmény.

Ukrajnában, Ivano-Frankivszk megyében egy 65 éves férfit azzal vádolnak, hogy nyolc hónapon át erőszakolt egy 11 éves kislányt, aminek következtében a kiskorú teherbe esett és gyermeket szült. A férfi csak egyetlen nemi aktus esetét ismerte el.

Újabb fenyegető levelet kapott a kárpátaljai magyarság. Az e-mail ezúttal is a magyar külképviseletekhez és az „Egán Ede” Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központhoz érkezett. Mint írja: Utoljára figyelmeztetünk: hagyjátok abba a tevékenységeiteket Ukrajnában, máskülönben a magyarok a saját vérükben fognak megfulladni.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »