Havazás Szentegyházától Csíkszeredáig

Havazás Szentegyházától Csíkszeredáig

Az előrejelzéseknek megfelelően havas esőre, havazásra váltott a csapadék az ország magasabb részein, így Hargita megyében is.

Havazás Szentegyházától Csíkszeredáig

Hargitafürdő felé • Képek: Pinti Attila

Kedden reggel Szentegyházán már havas eső hullott, a Lenkúttól pedig sűrű havazás, egészen Csíkszereda nyugati határáig, később pedig a hargitai megyeközpontban is megjelentek a hópelyhek.

Hármas kereszt a Tolvajos-tetőn

Ahogy az lenni szokott, a szezoneleji havazás fennakadást okoz a közlekedésben, kedden reggel kilenc óra után nem sokkal egy kamion akadt el a Tolvajos-tető előtt. A tehergépjárművet végül egy hókotróval vontatták el.

Hírdetés

Elakadt kamion a Tolvajos-tető előtt

Az országos útügyi igazgatóság Hargita megyei kirendeltségének vezetője az Agerpres hírügynökség tudósítójának azt mondta, az időjárásra reagálva bevetették kedden az úttisztító gépeket több Hargita megyei útszakaszon, miután havazott a magasan fekvő térségekben. Cătălin Romanescu szerint a 12C országút Gyergyószentmiklós és Gyilkos-tó közötti szakaszán, a 12A országút Csíkszereda és a Gyimesek közötti szakaszán, a 13B országút Parajd és Gyergyóalfalu közötti szakaszán, a 15-ös országút Maroshévíz és Borszék közötti szakaszán, valamint a 13A országút Székelyudvarhely és Csíkszereda közötti szakaszán kell csúszásgátlót szórni az úttestre.

Szentegyháza és Csíkszereda között a 13A országúton

A rendőrség természetesen arra inti a gépkocsivezetőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt járművekkel induljanak útnak és vezessenek elővigyázatosan.

A Gyimesek felé.

Egyébként nem fagyott reggel a Hargita megyei településeken, Csíkszeredában 3,3 Celsius-fokot, Gyergyóalfaluban pedig 3,1-et mértek keddre virradóan. Egyedül a Bucsin-tetőn esett éppen fagypont alá a hőmérséklet, ahol mínusz 0,1 fokot jegyeztek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »