Hátrahagyta családját, 23 év múlva került elő

Hátrahagyta családját, 23 év múlva került elő

El akarta hagyni a feleségét, de nem volt kedve még egy váláshoz. Nyomtalanul eltűnt hát, és 1600 kilométerrel délebbre kezdett új életet.

Lopott személyazonossággal, huszonhárom év elteltével találtak rá az 1993-ban eltűnt amerikai Richard Hoaglandre – számolt be róla az ABC News. A férfi második feleségét és két gyermekét hagyta hátra, amikor mintegy megrendezte a halálát, és nyomtalanul eltűnt.

Tizenhárom éve halottá nyilvánították

Azon az 1993. február 10-én Hoagland kétségbeesést színlelve hívta fel a feleségét, Linda Iselert, azt állítva, épp úton van a kórház felé. A nő, illetve két fiuk, a kilencéves Matthew és a hatéves Doug nem látták többé.

Hoagland egyszerűen eltűnt. A feleség hiába hívta a környékbeli kórházakat, a férfit sehol nem találták. 

„Semmink nem maradt, tényleg semmink. Összetörtem” – fejtette ki az ABC Newsnak Iseler. Férjét aztán 2003-ban hivatalosan is halottá nyilvánították. A nő elköltözött, és újraházasodott.

Hírdetés

Hoagland ugyanakkor nem halt meg: több mint 1600 kilométert tett meg indianapolisi otthonától, és Zephyrhillsben, Floridában kezdett új életet. Egy elhunyt halász személyazonosságát ellopva Terry Symansky néven élt tovább, újraházasodott, és még gyermeke is született.

 Terry Symansky, az elhunyt halász, akinek Hoagland ellopta a személyazonosságát  

 

Nem volt kedve még egy váláshoz

A történteket Symansky, a halott halász unokaöccse tárta fel, miután az Ancestry.com-on a családfáját kutatva észrevette: nagybátyja két évvel a halála után megházasodott. Hoagland jelenleg 63 éves, és csalás miatt több eljárással lesz kénytelen szembenézni.

Harmadik felesége, Mary Hickman beszámolt róla: a letartóztatás után talált egy pénztárcát, benne a férje olyan irataival, amelyek az előző személyazonosságához kötődtek. Hoagland egyébként utólag eltűnését azzal magyarázta: el akarta hagyni a feleségét, de nem volt kedve még egy váláshoz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »