Hat teherautónyi szeméttõl szabadították meg a Maros partját

Hat teherautónyi szeméttõl szabadították meg a Maros partját

A Közösen kitakarítjuk! kezdeményezés során mintegy 700 önkéntes hat munkaponton, hat teherautónyi szeméttől szabadította meg a Maros mindkét partját egy körülbelül 7 kilométeres szakaszon Marosszentgyörgyön, Marosszentannán, Marosszentkirályon és Marosvásárhelyen. Idén először a résztvevők szelektíven gyűjtötték a hulladékot, külön zacskókba kerültek a petpalackok és az alumíniumdobozok – írja a Marosvásárhelyi Rádió.

A Föld napja apropóján indított takarítóakciót épp a rádió főszerkesztője, Szász Attila szervezte, aki sikeresnek tartotta a kezdeményezést, de azért hozzátette: a szemét mennyiségét elnézve sajnos nem látható, hogy az emberek mentalitása némiképp változott volna az elmúlt időszakban. „Továbbra is ugyanúgy gyűl a szemét a parton, a vízben, ahogy az az előző években is volt. És nem foghatjuk rá a folyómenti falvakra, hogy onnan érkezik az árral minden szemét, mert sajnos a piknikezők és a halászok is rengeteg hulladékot hagynak ott” – mondta a szervező.

A takarítóakción külön standdal vonult ki a Polgármesteri Hivatal, Soós Zoltán polgármester munkatársaival és több városi tanácsossal személyesen vett részt a szemétgyűjtésben. Az elöljáró a rádiónak elmondta: hamarosan kamerákat fognak felszerelni a Maros-partra, valamint más zöldövezeti területekre is, hogy a szemetelőket tetten érhessék.

🇷🇴 Împreună pentru un mediu curat!
Echipa primăriei s-a alăturat inițiativei civice „Împreună curățăm!”, care a devenit…

Hírdetés

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. április 17., szombat

De a helyszínen voltak a Maros Megyei Tanács képviseletében is, Péter Ferenc és kollégái a Maros-hídnál szedték a szemetet:

🇭🇺 A nagy eredmények az apró lépésekkel kezdődnek, és ez igaz a környezettudatosságra is! A Föld napja alkalmából…

Közzétette: Péter Ferenc – 2021. április 17., szombat

(Marosvásárhelyi Rádió, hírszerk.)

Nyitókép: a Marosvásárhelyi Rádió Facebook-oldala


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »