Harmadik napja nincs szabad ágy az intenzív osztályokon

Harmadik napja nincs szabad ágy  az intenzív osztályokon

Nem látszik enyhülni a járvány, ismét 15 ezerhez közelít az újonnan igazolt fertőzések száma, és 300-hoz az áldozatoké. A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrisebb jelentése szerint 14 467 új esetet vettek nyilvántartásba (66 ezernél több teszt alapján), ezek közül 299 egyszer (hat hónapnál régebb) már átesett a betegségen. Háromszéken 56 új eset van. Az elmúlt 24 órában 282 elhalálozást jegyeztek, de ezek közül 19 korábban történt.  Az áldozatok között tizenéves is van; 260-an nem voltak beoltva, a 22 beoltott közül kettőnek nem volt más betegsége.

Kórházban jelenleg 14 943 koronavírusos beteget kezelnek, közülük 1556-on vannak intenzív terápián. A beutaltak közül 417 kiskorú, 22 van intenzív osztályon. Az igazoltan fertőzött, de otthon vagy intézményes elkülönítésben tartózkodó személyek száma már meghaladja a százezret (109 904-en vannak), a karanténban levőké 75 456.

Hírdetés

Románia máris abban a helyzetben van, amelyben Olaszország volt a tavaly, amikor nehezen boldogult a koronavírusos betegek nagy számával. A kórházak és a sürgősségi osztályok ostrom alatt vannak, túlterheltek – jelentette ki Valeriu Gheorghiţă, az oltási kampány koordinátora, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a többi beteget, sürgősségi eseteket, balesetek áldozatait, égési sérülteket mellőzik, minden nap áldozatul esnek olyanok, akiknek orvosi ellátásra van szükségük. A katonaorvost arról kérdezték, hogy mennyire állunk a járvány kitörésekor Olaszországban látottaktól.

Akármennyire növelhetjük az intenzív osztályok ágyait, a beutalási kapacitásokat, a harcot nem így nyerjük meg, az oltás az egyedüli módja a negyedik hullám legyőzésének, amelyik azért ilyen heves, mert a Delta variáns jóval könnyebben terjed – tette hozzá. Gheorghiță arra intett, hogy ne hagyjuk magunkat becsapni, ne dőljünk be az egyik napról a másikra feltűnt személyek, homályos források által terjesztett híreknek – meg kell értenünk, hogy ha nem maradunk szolidárisak és nem tartjuk be a megelőzési szabályokat, rendkívül nehezen tudjuk magunkat túltenni a negyedik hullámon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »