Harci íjászverseny a 2022-es Kurultajon

Harci íjászverseny a 2022-es Kurultajon

A 2022. évi Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlésen a Harci íjászversenyünket az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan rendezzük meg – 3D-s és egyéb célokkal – augusztus 13-án szombaton. A versenyzési mód marad a sikeres régi. Mint a csatában vagy vadászaton ahol két szempont kapott hangsúlyt. A harcos gyorsasága és íjászatbeli jártassága. A verseny idén is a tradícióinkhoz híven lesz értékelve, figyelembe véve a találati pontosságot és a versenyző gyorsaságát.

A pálya és a lőállások átlagos képzettségű harcos számára viszonylag könnyen teljesíthető szintidővel, 2D és 3D-s célokkal lesz építve. A célok száma 7 db. Célonként egy lövést lehet leadni. A célfelületeken 0-5-8-10 pontot lehet elérni. Tehát az elérhető max. lőtt pontszám 70 pont, amihez hozzájönnek az előzetesen megállapított szintidőből megtakarított „+” pontszámok – három másodpercenként egy pont.

A verseny csak felnőtt női és férfi kategóriákban zajlik. A versenyeken csak történelmi jellegű íjakkal, és sporthegyes favesszőkkel lehet részt venni.  Egyéb megkötés nincs. A harci íjászat a szombati napon a küzdőtér melletti pályán zajlik. Nevezés a helyszínen 8 és 10 óra között. Gyakorlás a pálya mellett 9.45 óráig. Megnyitó 9.45 órakor.

Verseny kezdet 10.00 óra.

A dobogósok értékes érem, oklevél és anyagi jutalomban részesülnek. A díjakat csak a helyszínen a rendezvény eredményhirdetésekor adjuk át.

Hírdetés

Ajánlás: A versenyzők lehetőségük szerint korhű viseletben versenyezzenek (V-X. század ) ezzel is tisztelegve őseink szelleme előtt. Aki nem rendelkezik hagyományőrző viselettel az is indulhat, de előfeltétel a konzervatív öltözet hosszúnadrág, zárt lábbeli és reklámoktól mentes felsőruha viselete. Kerülendők: napszemüveg, papucska, szandi, rövidnadrág, bikini, stb.

A versenyen az alkohol és más tudatmódosító szerek fogyasztása, valamint a dohányzás nem megengedett!

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. Az esetlegesen okozott károkért a felelősséget vállalja.

Nevezési díj nincs.

Bte. Szabó József   

 A versenyre mindenkit szeretettel várnak a rendezők!

 


Forrás:kurultaj.hu
Tovább a cikkre »