Hamvazószerdán pápai szentmise lesz a Szent Péter-bazilikában

Hamvazószerdán pápai szentmise lesz a Szent Péter-bazilikában

A Szentszék február 5-én tette közzé, hogy Ferenc pápa hamvazószerdán a Szent Péter-bazilikában mutat be szentmisét a hamvazás szertartásával. A Pápai Ház prefektúrájának közlése szerint Raniero Cantalamessa bíboros, kapucinus szerzetes nagyböjt időszakában pénteken délelőttönként tartja meg nagyböjti prédikációit.

Ferenc pápa február 17-én, szerdán délelőtt fél tízkor celebrálja a hamvazószerdai szentmisét a Szent Péter-bazilika Katedra-oltáránál, a hamvazás szertartásával. Miként az utóbbi időben, hamvazószerdán is kevés hívő jelenlétével számolnak, akik a kötelező előírások betartásával vehetnek részt a szentmisén – szerepel a szentszéki sajtóközleményben, miként az is, hogy e napon a pápa nem tartja meg a szokásos szerdai katekézist.

A Pápai Ház prefektúrája egyúttal azt is közli, hogy a közelgő nagyböjti időszakban Raniero Cantalamessa kapucinus bíboros megtartja a szokásos pénteki prédikációkat, „Hát ti mit mondtok, ki vagyok?” címmel – amely kérdéssel a Máté-evangélium 16. fejezete szerint Jézus az apostolokhoz fordul, szenvedésének megjövendölése után.

Hírdetés

A nagyböjti prédikációk most is a vatikáni VI. Pál teremben hangzanak el, Ferenc pápa és a Pápai Ház tagjai jelenlétében.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »