Hamis okmányokkal rendelkező személyszállító autóbuszt fedeztek fel Csapon és Prága kiutasított diplomatáinak visszatérését követeli Moszkvába: április 22-i hírösszefoglaló

Hamis okmányokkal rendelkező személyszállító autóbuszt fedeztek fel Csapon és Prága kiutasított diplomatáinak visszatérését követeli Moszkvába: április 22-i hírösszefoglaló

Hamis okmányokkal rendelkező személyszállító autóbuszt fedeztek fel Csapon; Prága kiutasított diplomatáinak visszatérését követeli Moszkvába; Hatalmas mennyiségű szénát pusztított el a tűz a Beregszászi járásban; Balesetet okozott, majd elmenekült a helyszínről egy fiatal nő Munkácson; Ukrajna szerte Kijevben vannak a legmagasabb fizetések. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. április 21-én.

Április 20-án Csapon a határőrség Tiszasalamoni osztagának határőrei megakadályozták egy személybusz Ukrajnába történő illegális behozatalát. A jármű hamis nyilvántartási igazolásának lehetséges felhasználásáról a Csapi Határőrség operatív-keresési egységének tisztviselői előzetesen tájékoztatást adtak a határőröknek.

Csehország azt követeli Oroszországtól, hogy csütörtök délig tegye lehetővé a Moszkvából kiutasított összes cseh diplomata visszatérését munkahelyére – közölte sajtótájékoztatón Jakub Kulhánek új cseh külügyminiszter szerda este Prágában, miután hivatalában fogadta Alekszandr Zmejevszkijt, Oroszország prágai nagykövetét.

Hírdetés

Április 20-án kijevi idő szerint 14:05 órakor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy tűz ütött ki egy magánterületen található szénatárolóban. A tüzet a gazdaság tulajdonosa vette észre, és a tűzoltók kiérkezéséig a szomszédokkal együtt megpróbálta eloltani. A tűz elpusztította a szénát és 15 négyzetméternyi területen megrongálta a tárolóhelyet.

Április 20-án kijevi idő szerint 19 óra körül Munkácson, a Sevcsenko utcában az ellenőrök észrevettek egy Opel típusú személygépkocsit, amelyet baleset elkövetése miatt kerestek. A rendőrök megállították az autót, melynek sofőrje elmondta, hogy nem tud semmit az autóbalesetről. Az előzetes információk szerint kiderült, hogy a balesetben érintett autót egy lány vezette. A sofőr mellett az autóban egy lány ült, aki valószínűleg okozhatta a balesetet.

Ukrajnában 2021 februárjában az átlagos fizetés 12 549 hrivnya volt. Míg januárban ez a szám 12 337 hrivnya volt, ami 212 hrivnyával kevesebb. Az Ukrán Állami Statisztikai Szolgálat szerint Kijev város, Donyeck és Kijev megyék lakói kapják a legnagyobb fizetést. A főváros havi átlagfizetése eléri a 18 504 hrivnyát, ami az ország legmagasabb fizetését jelenti.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »