Haláltábor, kazkamra, terror hely – áramot vezettek egy borászat kerítésébe Olaszliszkán, háborognak a cigányok, mert nehezebb lett a lopás

Haláltábor, kazkamra, terror hely – áramot vezettek egy borászat kerítésébe Olaszliszkán, háborognak a cigányok, mert nehezebb lett a lopás

"Olaszliszkán 4 méteres falat emeltek a romák és a gádzsók közé! A falba áramot vezettek" – tették közzé "roma jogvédők" a Facebookon, videókkal is alátámasztva állításukat. A felvételeken valóban egy épület tövében magasló szürke fal látható, amelynek tetején villanyvezetékek futnak végig, rajta "Vigyázat" feliratú figyelmeztető táblákkal – írja az Euronews.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkatalin.sztojka.967%2Fposts%2F908905663194770&width=480&show_text=true&height=444&appId

Ugyancsak a Facebookon jelent meg a World Roma Federation (WRF) tiltakozása és petíciója a "gettósítás" és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát sértő "szegregáció" ellen. Érdemes elolvasni:

A hozzászólások is "újabb holokausztot" gyanítanak:

Hírdetés

És a valóság

Az Euronews elérte Olaszliszka polgármesterét, aki közölte: az önkormányzatnak semmi köze nincs ehhez az ügyhöz, sem a falról, sem az elektromos kerítésről nem a testület döntött. Kerekes Attila szerint ráadásul

nem is a szegregátum van körbekerítve hosszú évek óta, hanem a szomszédos borászatot keríti el a fal, vagyonvédelmi okokból.

"Nem ok nélkül döntöttek így" – közölte a polgármester, ugyanis a telepről

rendszeresen jártak át lopni a borászat területére, volt, hogy a fal sem volt akadály: csákánnyal vágtak bele lyukat.

"Úgyhogy igen, a cég ezt megelégelte és letárgyalta az Émásszal, elektromos áramot vezettek be a kerítésbe, de az csak csap és üt, nem öl. Ráadásul tábla is felhívja erre a figyelmet" – mondta Kerekes Attila, aki egyébként úgy tudja, az elektromos kerítés is már hónapok óta működik.

Emberi jog a lopás szabadsága

Sztojka Katalin "roma jogvédő" is úgy tudja, egy borász cég van a szomszédban, de "ez még nem magyarázza a falra hirtelen felhúzott kerítést, benne a 380V-os árammal". Sztojka vizsgálódik a helyszínen, és elmondása szerint feljelentést kíván tenni az ügyben.

Kiss Anikó, a "mélyszegénységben élőket" segítő Szociális Csomagküldő Mozgalom alapítója az Euronewsnak elmondta: már három éve, amikor adományúton járt a Dankó utcában, feltűnt neki a fal, de csak most tájékoztatták arról, hogy a tetején lévő vasakra elektromos kerítést húztak. Mint mondta, a "nyilvánvaló emberi jogi és arculati vonatkozáson túl" az alapzat és támaszték nélküli fal műszakilag is elfogadhatatlan, veszélyes. Az is kérdés, hogy ki hagyta jóvá az elektromos kerítést, és ki szolgáltatja az áramot hozzá.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »