Halálkormányzás – Tovább vagdalkozik a DK

DK: a kormány kérjen bocsánatot az orvosoktól és az ápolóktól!

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy kérjen bocsánatot az orvosoktól és az ápolóktól, amiért „hazugnak állította be őket”.

A DK szóvivője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján a kormányinfón elhangzottakra reagálva azt mondta, a kormány szerint a mai magyar valóság egy az egyben álhír.

Hírdetés

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: „lejáratják és lehazugozzák” az orvosokat és ápolókat, amikor a kabinet azt mondja, hogy az egészségügyi kapacitásprobléma csak álhír.

A kormány szerint tehát a Magyar Orvosi Kamara és az egészségügyi dolgozók is hazudnak, sőt, a kabinetnek tanácsokat adó Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora is hazudott, amikor azt mondta, hogy egy időben nagyjából ezer lélegeztetett jelenti a magyar egészségügy kapacitásának a határát – jelentette ki.

Szégyen, hogy a „dubajozó halálkormány” az orvosokat és az egészségügyi dolgozókat akarja lejáratni – mondta Barkóczi Balázs.

A szóvivő hangsúlyozta, eddig több, mint 17 ezer magyar halt meg a járványban, szerdán hétpercenként elhunyt egy ember. „Itt nem az ellenzék folytat halálkampányt, hanem Orbán Viktor folytat halálkormányzást” – foglalta össze mondanivalóját.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »