Hajrá, magyarok! Nekik szurkolhatunk szerdán a vizes vébén

Öt év után ismét Magyarország ad otthont a FINA vizes világbajnokságnak, amelynek versenyei július 3-ig tartanak. A hirado.hu mindennap bemutatja, kik azok a magyar versenyzők, akikért az aktuális versenynapon szoríthatunk. Szerdán Kapás Boglárkának, Németh Nándornak és Kós Hubertnek is szurkolhatunk, női vízilabdásaink pedig Olaszországgal vívnak rangadót.

Emlékezetessé tették a teljesítményükkel a magyar úszók a kedd estét a budapesti vizes világbajnokságon. Milák Kristóf szenzációs, új világcsúcsot jelentő úszása mellett Kapás Boglárka, Kós Hubert és Németh Nándor is remek úszással örvendeztette meg a hazai közönséget a Duna Arénában, így szerdán összesen hét egyéni versenyzőért szoríthatunk a futamokon.

Mint ismert a 22 éves Milák Kristóf 2019-es kvangdzsui rekordját (1:50.73) megjavítva, 1:50.34 perces idővel csapott célba 200 méter pillangón, a várakozásoknak megfelelően megvédve címét a kedvenc számában.

A budapesti vizes világbajnokság szerdai versenynapja a megszokott módon, délelőtt 9.00 órától úszó előfutamokkal kezdődik, Gyurinovics Fanni, Telegdy Ádám, Kovács Benedek Bendegúz is rajthoz áll a saját számában, az esti, 18 órakor kezdődő elődöntők és a finálék során pedig a már említett versenyzőknek – Kapás Boglárka, Kós Hubert és Németh Nándor – szoríthatunk. Utóbbi kedden úgynevezett „szétúszással” verekedte be magát a mai döntőbe.

Mellettük a női vízilabdacsapat is medencébe ugrik, hogy a Kolumbia elleni hétfői siker után a jóval erősebb Olaszországgal vívjon rangadót.

Hírdetés

9.00: Úszás – előfutamok:

18.00: Úszás – elődöntők, döntők

21.00: Női vízilabda, csoportmérkőzés

Magyarország–Olaszország

A futamokat az M4 Sport  és az M4sport.hu élőben közvetíti.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »