Hadrendben az ország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjárója – galéria

Hadrendben az ország legmodernebb speciális kutató-mentő terepjárója – galéria

Hegyről, mélyből, vízből és jégről mentésre alkalmas eszközökkel is rendelkezik a mentőorvosi felszerelés mellett, valamint mentőkutyák szállítására is használható a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat új, Magyarországon egyedülálló terepjáró mentőautója, amelyet csütörtökön adtak át. A Takarékbank 25 millió forinttal segítette a jármű és a rajta lévő eszközök beszerzését. A részletekről Vida Józsefet, a Takarékbank elnök-vezérigazgatóját kérdeztük.

A Volkswagen alapokra épített egyedülálló mentőautó a katasztrófaelhárításban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakembereinek a munkáját fogja segíteni, hiszen ők azok, akik eltűnt, bajba jutott, szikla alá szorult, vagy mélybe zuhant embereken segítenek, elkóborolt gyerekeket felkutatnak – emelte ki az InfoRádiónak Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója.

A terepjáró egy mentőorvosi minősítéssel rendelkező beavatkozó autó, emelt szintű egészségügyi felszereléssel. Emellett mentőkutyák is helyet kapnak rajta speciális kennelekben. Minden olyan szerelékkel rendelkezik, amely hegyről, mélyből, fáról, vízből, iszapból, jégről, valamint romok alóli mentéshez szükséges. Az eszközök között található többféle hőkamera, hangdetektor, száloptikás kamera, csőkamera, drónok, kötéltechnika, búvártechnika, világító rendszerek és többféle rádiótechnika.

Hírdetés

A pénzintézet mintegy 25 millió forinttal járult hozzá a speciális kutató-mentő terepjáróhoz, Vida József szerint azonban nem a pénzügyi rész a fontos, hanem, hogy egy olyan eszközt kapott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, ami ténylegesen szolgálja azt a munkát, amire vállalkoztak, és biztosítja számukra azt a biztonságos mentési munkát, amit nap mint nap ellátnak.

A Takarékbank társadalmi felelősségvállalási programja alapján döntött a támogatásról, amellyel olyan, napjainkban egyre gyakrabban előforduló helyzetekben is lehetővé válik az életmentés, amelyre speciális felszerelés és tudás nélkül nem lenne mód.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »