Hadházy Ákos becsapta a zuglóiakat

Hadházy Ákos becsapta a zuglóiakat

Hadházy Ákos becsapta a zuglóiakat

Hadházy Ákos Fotó: MH/Katona László

 

Felháborodottan vették tudomásul a zuglói lakosok, hogy országgyűlési képviselő nélkül maradtak, szomorúnak tartják, hogy Hadházy minden mással foglalkozik, csak Zuglóval nem – válaszolta lapunk kérdésére Borbély Ádám, a Fidesz képviselőjelöltje.

Hírdetés

Hozzátette, a hozzájuk érkezett jelzések alapján úgy látják, hogy a zuglóiak csalódottak, mert Hadházy Ákos többszörösen visszaélt a bizalmukkal: egyrészt az előválasztáson csak az indulhatott, aki vállalta, hogy az ellenzéki összefogás pártjainak valamelyik frakciójában végzi majd képviselői tevékenységét. Másrészt arra kapott felhatalmazást a zuglói választópolgároktól, hogy az itt élők érdekeit képviselje a parlamentben – emelte ki. Hozzáfűzte, Hadházy Ákos összeférhetetlen, felelőtlen, a jogszabályokat semmibe vevő magatartása azt eredményezte, hogy jelenleg Magyarország egyetlen településének nincs parlamenti képviselete, Zuglónak.

Borbély Ádám Facebook-oldalán felszólította az egyetlen képviselőt, aki még nem tett esküt, hogy kérjen elnézést, amiért visszaélt a zuglóiak bizalmával, és távozzon a kerületből. A poszt hozzászólásaiban a kommentelők Hadházy távozását és a kerületben új választást követeltek. Azt írják többek között: „Hadházy elvtársat ki kéne tiltani a politikából”, „szégyent hoz a demokratikus választások eszméjére”, „méltatlanná vált a képviselői tisztségre, méltatlan a bizalomra, amelyet érdemtelenül kapott meg” és „szerintem nem is volt még ilyen, meg kellene teremteni a törvényi lehetőségét ilyen helyzetben új, időközi választás kiírásának”.

Ifjabb Lomnici Zoltán lapunknak kifejtette, amennyiben a megválasztott képviselő nem vesz részt az alakuló ülésen történő eskütételen, a mulasztását a későbbiekben pótolhatja, de annak időpontjáról nem az érintett képviselő, hanem a házelnök és a házbizottság dönt. Az Alaptörvény rögzíti, hogy az országgyűlési képviselő megbízatása megszűnik, ha egy éven keresztül nem vesz részt az Országgyűlés munkájában, amely munkának előfeltétele az eskü letétele.

Hozzátette, a jelenlegi rendelkezések alapján a következő országgyűlési voksolás során tudnak döntést hozni megválasztott képviselőjükről a választók, akkor is, ha morálisan egyébként teljesen elfogadhatatlan, hogy az érintett politikus egyéni hatalmi ambíciója oltárán áldozza fel a népképviselet alkotmányos elvét.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »