Ha ez igaz, hatalmas lendülettel nyomulnak előre az ukránok Oroszországban

Ha ez igaz, hatalmas lendülettel nyomulnak előre az ukránok Oroszországban

Az ukrán hadsereg jelentős előrenyomulásról számolt be Oroszország területén. A kijevi erők állítólag már 74 települést vontak ellenőrzésük alá a déli Kurszk régióban, miközben heves harcokat folytattak a térségben – írja a Sky News nyomán a Portfólió.

Az ukrán vezérkar legfrissebb jelentése szerint a kijevi csapatok 74 orosz települést vettek már ellenőrzés alá Kurszk régióban. Olekszandr Szirszkij vezérkari főnök videokonferencián tájékoztatta Volodimir Zelenszkij elnököt a hadműveletek állásáról.

A tábornok elmondása szerint az ukrán erők az elmúlt 24 órában mintegy 40 négyzetkilométernyi új területet foglaltak el.

– A nehéz, intenzív harcok ellenére folytatódik erőink előrenyomulása a Kurszki területen, államunk cserealapja feltöltődik – fogalmazott Szirszkij.

Az ukrán hadvezetés hangsúlyozta, hogy az elfoglalt településeken már megkezdődtek az ellenőrzések és a stabilizációs intézkedések.

A mostani bejelentést ugyanakkor érdemes fenntartásokkal kezelni egyelőre, orosz források korábban úgy nyilatkoztak, hogy Ukrajna 28 települést foglalt el. Ehhez a számhoz képest kiugróan magas értéknek tűnik a Sky News által közölt friss, 74 településre vonatkozó érték.

Hírdetés

Korábban írtuk:

Amerikai páncélosok az elfoglalt orosz város utcáin – így áll most a kurszki offenzíva

Putyin bosszúját várják Kijevben

A kurszki menekülteket az ukrajnai Zaporizzsja megyébe telepítik át

Tusk szerint "Ukrajna cselekvése védekező jellegű"

Cseh külügyminiszter: Ukrajnának joga van orosz területen is védekezni az agresszió ellen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »