Gyurcsány Ferenc a Városligetben: "október 23. megszűnt a nemzet közös ünnepének lenni"

Gyurcsány Ferenc a Városligetben: "október 23. megszűnt a nemzet közös ünnepének lenni"

Az 1956-os forradalom 67. évfordulóján a volt miniszterelnök a Demokratikus Koalíció elnökeként tartja meg szónoklatát a Városligetben.

A vasárnapi DK-születésnapi rendezvény után a Demokratikus Koalíció hétfőre, a nemzeti ünnepre is eseményt ígért, a városligeti ötvenhatos emlékműnél tartott eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök készült felszólalni.

„Ha ilyen az ünnep, akkor már jó pár éve bajban vagyunk” – fogalmazott beszédében.

Úgy ítéli meg, „távol vagyunk egymástól” és „mást gondolunk az ünnepről”, ezért október 23. „megszűnt a nemzet közös ünnepének lenni”, amit az is jelképez, hogy „nincs hivatalos állami ünnep”.

Hírdetés

Gyurcsány Ferenc szerint ez a nap nem egységes a nemzet lelkében, szívében és agyában.

„A ma hatalmon lévők szerint történt valami akkor, szerintünk pedig akkor és most is történt valami. A nyugat jelentette a reményt akkor is, és most is, ahogy Oroszország jelentette a veszélyt a függetlenségre akkor és most is. Ezt hazudja el a mai hatalom, amely azt mondja, hogy Brüsszel, amely veszélyt jelent az európai nemzetek függetlenségére” – fejtegette.

Szerinte az ötvenhatos forradalmárok sem akarták letenni a fegyvert a szovjet agresszorok előtt, hanem arra törekedtek, hogy visszaállítsák az ország integritását, függetlenségét.

Cikkünk frissül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »