Gyimesi belépett a Szövetségbe és rögtön üzent is az új kollégáknak

Gyimesi belépett a Szövetségbe és rögtön üzent is az új kollégáknak

Nyitókép: Archív

A Szövetség-Aliancia december 9-i tisztségátmentő kongresszusa előtt 3 nappal Gyimesi György korábbi parlamenti képviselő a párt tagja lett. Gyimesi György ezzel nagy valószínűséggel a 16 fősre csökkenő Országos Elnökség tagjai lesz.

„Jó munkát kívánok, üdv a csapatban”

– jelentette be a hírt a pártelnök.

Jelzésértékű, hogy a döntést nem közösen, hanem maga Forró Krisztián igyekezett elsőként bejelenteni. Döntéséből sok minden kiolvasható. Például, hogy a pozíciójában az elmúlt hónapokban igencsak meggyengült (maga Orbán Viktor miniszterelnök is kritizálta az általa vezetett felvidéki politikát a MÁÉRT-on) Forró számára mindennél fontosabb volt Gyimesi leigazolása. A döntés jelentősen befolyásolja a szombati pártkongresszus alaphangulatát.

Ami az új szerzeményt illeti, Gyimesi igyekezett lehűteni az esetleges túlzott optimizmust. Legalábbis azok részéről, akik eddigi semmittevésükben úgy gondolták, Gyimesi érkezésével most már megszűnik a külső kritikus hang, és lehet tovább folytatni a semmit.

Hírdetés

Gyimesi ugyanis jelezte, hogy megérkezett ugyan, de azzal a feltétellel vállalta el a tisztséget, hogy az általa korábban hangoztatott hibákat kijavíthassák, a hiányosságokat orvosolják.

„Egy valóban alulról épitkező párt portfólioját vagyok kész vezetni. Egy olyan pártét, aki nem teszi félre, nem hallgattatja el a tenni akaró becsületes embereket, motivált szakembereket. Egy olyan pártét, amely nem gyáva beismerni a hibákat, kimondani, ha valami kevés, és kész sokkal többet dolgozni azért, hogy a magyar közösség helyzete olyan legyen, amelyet mindig is megérdemelt”

– fogalmazott a politikus.

Gyimesi jó hírnek nevezte, hogy továbbra is kritikus lesz minden olyan kérdésben, mely hanyatláshoz vezet. Egyúttal üzent a középszerűségbe belekényelmesedett, érdemi politikától hosszú-hosszú ideje elszokott új kollégáknak is, hogy ideje lenne lendületbe kerülniük és a közösségért dolgozni. Ő ugyanis kellően kipihent, és készen áll a munkára.

„Tehát megjöttem, alázatos munkával újraéleszteni a párt struktúráit a legkisebb faluban is. Sok beszélgetés áll előttem, hogy érteni tudjuk, miért tartottunk ott, ahol tartunk” – zárta Gyimesi.

Hogy mennyire engedik majd dolgozni, az rövidesen kiderül. Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »