Gyilkos tornádó Dél-Morvaországban: A hadsereg 150 katonát küld a térségbe. Nemzetközi segítség is érkezik (Képekkel)

Gyilkos tornádó Dél-Morvaországban: A hadsereg 150 katonát küld a térségbe. Nemzetközi segítség is érkezik (Képekkel)

A cseh hadsereg péntek reggelt óta igyekszik felmérni és helyreállítani a károkat a viharzónában található hodonín-i és břeclav-i járások településein. Az 1500 lakosú Hruškyra  például tornádó csapott le, mely a falu felét elpusztította.

A ahdsereg délután újabb 150 katonát küld a helyszínre. Bechyne és Olomoucból nehéz technika és felszerelés is érkezik. Buldózerek, markológépek, teherautók.

Miloš Zeman cseh államfő az elnöki díszőrség tagjait is felajánlotta a katasztrófa sújtotta terület számára, hogy segítse a lakosságot és a károk helyreállítását.

A nemzetközi sajtó élő pokolról és apokalipszisről ír

Ausztria azonnal 30 gyorsmentőt küldött a térségbe, a határmenti régió kórházainak kapacitását pedig felajánlotta a cseh rászorultak számára.

Hírdetés

Szlovákia tűzoltókat helyezett készültségbe, akik szükség esetén azonnal bevethetők. Az egységek már Kúty-ban várakoznak.

Magyarország és Lengyelország szintén készen áll a segítségnyújtásra. A brit sajtó ugyanakkor háborús állapotokról és haláltornádóról ír. A tornádó sebessége elérhette a 266 – 322 kilométer/órás sebességet.

A pokoli pusztításról itt írtunk bővebben.

Mint a háborúban: Egy fél falut letarolt a tornádó csütörtök este Dél-Morvaországban

Körkép.sk/idnes.cz


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »