Gyerek vagy sportkarrier? Az állapotos Annamária, aki balerinacipőben nyert futóversenyt, döntött

Gyerek vagy sportkarrier? Az állapotos Annamária, aki balerinacipőben nyert futóversenyt, döntött

Befejezte a tanulást! A szepsi speciális iskolában osztálytársai hiába várták a 16 éves Annamáriát, aki akkor vált híressé, amikor egyszerű balerinacipőben megnyert egy futóversenyt. Az iskola igazgatója, Szitás Nagy Ildikó szerint augusztus 31-től már nem a diákjuk. Mivel betöltötte a 16. életévét, iskolakötelezettsége megszűnt.

Hogy mi van Annamáriával, arról az intézmény vezetőségének sejtése sincs. Sem ő, sem az édesanyja nem közöltek velük semmit a terhességről és arról sem, hogy folytatni kívánja-e tanulmányait. Ezért kihúzták őt a tanulók névsorából.

Annamária az iskolapad helyett a kunyhójuk előtti öreg mosógépen üldögélt, lehajtott fejjel, kedvetlenül, idegesen lóbálta a lábait. A pluska.sk kérdéseire csak igennel, nemmel vagy nem tudommal válaszolgatott.

Anyjának, Izabellának sem volt beszélgethetnékje.

Nagyon szeretettem volna, ha elmegy a beavatkozásra, de hallani sem akart róla. Körbe-körbe csak azt hajtogatta, hogy Sebastiánnal családot akarnak, ami állítólag az oka volt annak, hogy terhes lett. Holnap megyünk az orvoshoz a terheskönyvért. A gyerek márciusban fog megszületni”

– mondta.

A lány egyre csak hallgatott. Arra a kérdésre, tudatosítja-e, hogy anya lesz, csak a fejét csóválta. Hasonlóan reagált arra is, hogy el fogja-e tudni látni a babát, ha megszületik. Ekkor közbeszólt az anyja.

Hírdetés

Ha a gyerek megszületik, én megyek anyasági szabadságra, ő pedig a sporttal fog foglalkozni. Így lesz a legjobb”.

Minderre Annamária csak egy vállrándítással reagált.

Mindkettejük úgy véli, a fő gond a pénz. Az anya szerint jártak a lányánál valakik, akik lebeszélték az abortuszról, megígérték neki, hogy segítenek pénzzel és holmikkal, vesznek babakocsit is. Többet nem is nyilatkoztak, csak annyit még, hogy majd meglátják, mi lesz az egészből, és már mentek is be a kunyhóba.

A szomszédaik szerint a Szlovák Vöröskereszt, valamilyen alapítvány és pozsonyi politikusok ígértek támogatást Balerínkának. Bedőltek a pénznek, ezért nem ment el Annamária a küretre.

Meg aztán Sebastián, a lány szerelme sem akarta ezt és a lány nagyon odavan érte. Abban bízik, hogy ha megszül, akkor a fiú visszatér hozzá, mert bár nem laknak együtt, még mindig találkozgatnak, közölte a telep láthatóan legjobban informált lakója.

Pecze Norbert, a tehetséges futólány edzője csak röviden nyilatkozott az ügyben:

Annamária csak egyszer jött el hozzám, de kijelentése nem volt egyértelmű. Nem hiszem, hogy ha megszakítja sportkarrierjét a terhesség miatt, akkor még egyszer valaha visszatér hozzá. Jelenleg a többi tanítványommal foglalkozom és ezért nem oldom őt. Ez a család ügye, nem az enyém. Nem állítom, hogy nem sajnálom, milyen könnyen abbahagyta induló karrierjét, de én ezt sehogyan sem tudom és nem is akarom befolyásolni.”


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »