Gröhling találkozott cseh kollégájával, Robert Plagával

Gröhling találkozott cseh kollégájával, Robert Plagával

A kétoldalú együttműködésről és a járványhelyzet oktatásügy terén kifejtett hatásairól tanácskozott Branislav Gröhling oktatási miniszter cseh kollégájával, Robert Plagával. A két ország közös tudományos projektjeiről pedig a szlovák oktatási államtitkárral, Ľudovít Paulisszal tanácskozott a cseh miniszter.

Robert Plagának első és utolsó útja is tisztségében hagyományosan Szlovákiába vezetett. A cseh minisztert néhány nappal a cseh parlamenti választások előtt fogadta szlovák kollégája, Branislav Gröhling és Ľudovít Paulis államtitkár.

Csehországgal összeköt bennünket a közös történelem, a közeli nyelvünk, és a hasonló kérdések, témák az oktatásügyünk terén is”

Hírdetés

– mondta Gröhling, aki szerint a járvány mellett, amely nagyban érintette a két ország iskoláinak működését, a tudomány és a kutatás kérdései is terítékre kerültek.

A találkozó napja szimbolikus is volt a számunkra. Éppen hétfőn jelentették be ugyanis a tudományos projektre indított közös pályázatunkat, összesen 840 ezer euró értékben”

– fűzte hozzá Ľudovít Paulis, aki szerint például az információs és kommunikációs technológiákra, biomedicinára és nanotechnológiára irányuló minden projektre 120 000 eurót különítenek el. Húsz másik tudományos projektet pedig az úgynevezett Duna-stratégia keretében támogatnak, amelyben mindkét ország egyenlő mértékben vesz részt.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »