Gröhling örül, hogy megbukott a Heger-kormány. Šipoš politikai tornászoknak nevezte az SaS-eseket

Gröhling örül, hogy megbukott a Heger-kormány. Šipoš politikai tornászoknak nevezte az SaS-eseket

Branislav Gröhling, az SaS párt alelnöke és parlamenti képviselő örül annak, hogy a kormány megbukott.

„Örülök, hogy megtettük ezt a lépést” – mondta az RTVS 5 perc múlva 12 vasárnapi vitaműsorában.

Vége az őrületnek

Szerinte a polgárok azt kívánták, hogy legyen vége az őrületnek, és sok politikus is elégedett a megoldással, annak ellenére, hogy nem mondják ki hangosan.

Az SaS párt már a nyáron meghatározta célját, de szeptemberben megértették, hogy nemcsak Igor Matovičról (OĽaNO), hanem a kormányról mint olyanról van szó.

Gröhling nem gondolja, hogy a közvéleményt azzal kellene terhelni, hogy ki melyik időpontot javasolta az előrehozott választásokra, szerinte az a lényeg, hogy megegyezés született a kérdésben.  Az SaS az előrehozott választások szeptemberi választási időpontját támogatta.

Három lehetőség volt

Hírdetés

Az OĽaNO azt akarta, hogy ez a kormány a rendes választási időszak végéig kormányozzon – mondta Michal Šipoš, az OĽaNO mozgalom parlamenti klubjának elnöke.

Kijelentette: három lehetőségük volt – nem mennek bele az előrehozott választásokba és a rendes ciklusig folytatják egy ügyvivő kormánnyal, még az év első felében előrehozott választásokat tartanak, és végül a kompromisszumos szeptember 30-án megtartott választások.

Šiposnak elmondása szerint mindegy volt, hogy mikor tartják a választásokat, számára az volt a fontos, hogy megegyezés szülessen. Az SaS-eseket politikai tornászoknak tartja. Ezzel utalt az SaS több politikai lépésére is, amelyeket „szaltóknak” minősített.

A családok megsegítése

Šipoš szerint a mozgalom vezetője, Igor Matovič olyan ember, aki reagál, ha valaki rosszat csinál neki. Ha valaki folyton fúrja, akkor Matovič olyan karakter, aki egyenesen megmondja a véleményét.

Šipoš képviselő szerint az igazság az, hogy az OĽaNO havi 200 eurós javaslata a gyerekeknek és a családok megsegítésére buktató volt az SaS számára, ami a kormányból való távozás ultimátumához vezetett.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »