Gröhling: Jó a helyzet az iskolákban. A diákok alig 4,2 százaléka tanul csak otthonról

Gröhling: Jó a helyzet az iskolákban. A diákok alig 4,2 százaléka tanul csak otthonról

Az oktatásügyi miniszter elmondta, hogy jelenleg a diákok 95,8 százaléka tud jelenléti oktatás formájában tanulni.

Az összesített adatokat a mai kormányülés előtt ismertette a tárcavezető, mégpedig az egyes iskolák által október 4-hez beküldött adatau alapján. A 6 870 iskola 87 százaléka jelzett vissza.

Az iskoláknak elvileg minden hétfőn pontosítaniuk kell az adatokat, illetve gyakrabban is, ha az indokolt, azaz változás áll be.

 „Minden fázisban, legyen az bordó vagy fekete, nyitva vannak az iskolák,”

– hangsúlyozta a miniszter. Kiemelte, hogy csak az iskolaigazgató, vagy a regionális tisztiorvos rendelheti el az egyes osztályok bezárását.

Hírdetés

A múlt héten az iskolákban összesen 260 ezer antigén tesztelést végeztek. Ezek 0,38 százaléka volt pozitív. Létszámilag ez mintegy 2000 diákot jelent, aki 0,2 százalék. Iskolai alkalmazottak terén a pozitivitás 0,6 százalék, ami 550 fő.

A miniszter elmondta, hogy egyre kevesebb a pozitív eredményű önteszt, miközben az adatgyűjtés növekedik, azaz egyre több öntesztet végeznek.

„A számok pozitívak és azt mutatják, hogy az iskolák nem jelentenek akkora tűzfészket, mint azt gondoltuk. A megelőző intézkedések működnek,“

magyarázta Gröhling.

Hozzátette, hogy jelenleg egyeztetés folyik az egészségügyi miniszterrel arról, hogy meddig fog kelleni tesztelniük otthon a szülőknek. Szó van arról is, hogy a tanárok az elsők között kaphatnák meg a harmadik, emlékeztető oltást.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »