Gröhling a szeptemberi iskolakezdésről – Iskolákat már nem zárnak be, csak osztályokat

Gröhling a szeptemberi iskolakezdésről – Iskolákat már nem zárnak be, csak osztályokat

Íme, az aktuális járványügyi rendelkezések

A delta variáns nagyban befolyásolhatja a szeptember 2-i iskolakezdést. Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter ennek részleteit ismertette.

Mivel épp nyári szabadságolási időszak van és sokan külföldön nyaralnak, a Közegészségügyi Hivatal aktuális rendelete szerint mindenkinek, aki nincs beoltva és külföldről jön haza, 14 napa karanténba kell vonulnia. Ez a karantén az 5. napon elvégzett negatív PCR-teszt után lerövidíthető.

A karanténkötelezettség a gyerekekre is vonatkozik. 12 év feletti, nem beoltott, külföldről hazatérő gyerek szintén kötelezően 14 nap karanténba megy. Ha az 5. napon a PCR-tesztje negatív, kikerül a karanténból.

Hírdetés

Aki augusztus utolsó napjaiban jön haza külföldi nyaralásából, tekintettel arra, hogy a tanév szeptember 2-án kezdődik, nagyban befolyásolhatja az iskolakezdést.

A 12 év alatti gyermekek esetében az eljárás a szülők beoltottsága szerinti.  Ha be vannak oltva, a 11 éves gyerek sem megy karanténba. Ha nincsenek beoltva, a gyerek és a szülei is kötelező karanténba vonulnak. Így esetükben is befolyásolhatja az  iskolakezdését.

A szülők tehát jól gondolják át a nyári szabadságolásokat ilyen szempontból, és számoljanak ezekkel a szabályokkal.

Frissítjük.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »