Gondoskodó szeretet – 240 húsvéti pászka a KRE Diakónia Központjától

Gondoskodó szeretet – 240 húsvéti pászka a KRE Diakónia Központjától

A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja egész évben gondot visel az elesettekről, a nélkülözőkről. Húsvét előtt pedig 240 pászkát sütöttek, hogy azzal is gazdagabbá tegyék a nehéz sorban élők ünnepét.

Ennek szétosztására a mai napon került sor.

A legtöbb rászorulóhoz a szociális munkások bevonásával jutott el az ünnepi kalács.

–  Istennek hála, folyamatosan tudjuk működtetni az ingyenkonyhánkat, s rendszeresen juttatunk élelmiszercsomagot, ruhaadományt azoknak a rászorulóknak, akik a névsorunkban szerepelnek – tájékoztat Nagy Béla, a KRE Diakóniai Központjának igazgatója.

– A Magyarok Kenyere igencsak sikeres akciónak, a sok-sok nagylelkű kárpátaljai magyar gazda búzaadományának köszönhetően egész évben biztosítjuk számukra – illetve egyházi intézményeink számára – a kenyeret, ünnepre pedig ezt frissen sült pászkával spékeltük meg. Az általunk működtetett idősek otthona lakóinak húsvétban ünnepi asztalt terítünk, így is hálát adva Istennek azért, hogy ebben a nehéz időszakban megtartott bennünket.

Hírdetés

Ezúttal is arra kérek mindenkit, hogy aki tud segíteni, támogassa a gondoskodó szeretetről szóló programunkat.

Hisz csak együtt, összefogva tudunk segíteni másokon. Ne csupán külföldről várjuk a segítséget, hanem adakozzunk mi magunk is. Nincs olyan kevesünk, hogy abból ne jutna még a nálunk is nehezebb sorban élő testvérnek. Jézus Krisztus már az első tanítványi közösséget arra okította, hogy „…ti mindnyájan testvérek vagytok”. „Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást” (Jn 13, 34 –35). A testvérszeretet a testvérrel mindenét megosztó, szolgáló szeretet. Nemcsak meghallgatja az Atya akaratáról szóló üzenetet, hanem cselekszi is azt. Szeressétek egymást, egymás terhét hordozzátok” – kaptuk a parancsot.

A keresztény/keresztyén embernek pedig e szerint kell élnie.

Én hálás vagyok mindazokért, akik adományaikkal eddig is segítettek bennünket. S hálát adok azért is, hogy minden nehézség, járvány ellenére itt vagyunk, az Úr megtartott bennünket. Támogatóknak és támogatottaknak, minden kedves olvasónak áldott, békés, kegyelemteli húsvéti ünnepeket kívánok.

Marton Erzsébet


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »