Gól nélküli döntetlen a fővárosban (Labdarúgás, SuperLiga)

Gól nélküli döntetlen a fővárosban (Labdarúgás, SuperLiga)

A Sepsi OSK pontot szerzett az FC Rapid ellen, ugyanis pénteken gól nélküli döntetlent játszott Bukarestben a SuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában. A háromszéki csapat legutóbb tavaly december elején nyert idegenbeli bajnoki mérkőzést, azóta háromszor remizett és hatszor kikapott.

Töredezett és helyzetekben szegény mérkőzést játszottak a csapatok az első félidőben, bár a Rapid birtokolta többet a labdát, egyetlen kapura tartó lövést sem jegyzett. A Sepsi OSK az első tíz percben kétszer is veszélyeztetett Marius Ștefănescu révén, akinek keresztléc alá tartó lövését Horațiu Moldovan szögletre tolta, majd nem sokkal később Cosmin Matei hosszú indítása után a sepsiszentgyörgyi támadó közeli próbálkozása Junior Morais lábáról a kapu mellé pattant. A szünetig inkább a mezőnyben zajlott a küzdelem, újabb komoly gólszerzési lehetőséget egyik együttesnek sem sikerült kidolgozni.

A második félidőben felpörgött az iram, a házigazdák jobban kezdtek, Antonio Sefer szabadrúgása a bal alsó mellé ment, majd a folytatásban szintén a középpályás jegyezte a bukaresti gárda első veszélyes helyzetetét, viszont távoli lövését Niczuly Roland hárította. Ezt követően a háromszéki alakulat inkább a védekezésre összpontosított és ellentámadásokra rendezkedett be, a túloldalon pedig a csereként beállt Ștefan Pănoiu háromszor is közel járt a vezetés megszerzéséhez, előbb kevéssel mellé lőtt, aztán a háromszéki kapus kétszer hatalmasat védett.

A Sepsi OSK az utolsó tíz percben kijött a szorításból, Mario Rondón csak kevéssel maradt le egy kapu elé belőtt labdáról. A ráadásban a cserecsatár, Kevin Luckassen eldönthette volna a mérkőzést a bukaresti csapat javára, ám közeli próbálkozása a jobb alsó mellé ment, így a székelyföldi együttes az idei rájátszásában először szerzett pontot idegenben, ráadásul megszületett az első gól nélküli döntetlen a felsőházban. Miután a Sepsi OSK az alapszakaszban kétszer kikapott Adrian Mutu legénységtől, a playoffban négy pontot zsákmányolt a fővárosi alakulattól.

SuperLiga, felsőházi rájátszás, 8. forduló: FC Rapid–Sepsi OSK 0–0.

Bukarest, Superbet Arena, 11300 néző. Vezette: Andrei Florin (Marosvásárhely). Rapid: Moldovan – Morais, Grigore, Săpunaru, Onea – Albu, Käit, Emmers (Ioniță, 46.) – Bamgboye, Dugandžić (Luckassen, 87.), Sefer (Pănoiu, 68.). Vezetőedző: Adrian Mutu. Sepsi OSK: Niczuly – Ciobotariu, Bălașa, Niňaj, Ispas – Ștefănescu, Papa (Păun, 74.), Francisco Júnior (Rodríguez, 83.), Matei – Tudorie (Šafranko, 68.), Rondón (Varga, 83.). Vezetődző: Cristiano Bergodi. Sárga lap: Săpunaru (8.), Albu (73.), Dugandžić (83.), illetve Papa (71.).

További eredmény, playout: FC Voluntari–FC Botoșani 2–0 (gsz.: Sigurjónsson 23., Ricardinho 90+4.).

Hírdetés

A playoff táblázata:

1. Farul                        4          2          1          16–9    46

2. FCSB                        4          2          1          11–7    43

3. CFR                           1          4          2            8–10  39

4. Craiova                    2          3          2          11–10  36

5. Rapid                       2          3          3          10–16  35

6. Sepsi OSK              1          2          5            8–12  26

A sepsiszentgyörgyi csapat legközelebb május 20-án, szombaton 20.30-tól játszik a SuperLigában, a címvédő Kolozsvári CFR érkezik a Sepsi OSK Arénába a felsőházi rájátszás 9. fordulójában. Ezt követően május 24-én, szerdán 20.30-tól a Kolozsvári Universitatea ellen lép pályára a Román Kupa-döntőben Nagyszebenben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »