Futni hidegben is lehet

Futni hidegben is lehet

Hűvös hétvége elé nézünk, de hát ahhoz képest, hogy múlt vasárnap havazott, már az is pozitív, hogy szombatra csak esőt jósolnak. Futni persze ilyenkor is lehet. A szlovákiai és a magyarországi szezonnyitók után kiszakadt a futóesemények zsákja, hosszabb és rövidebb távokon egyaránt indulhatnak a sportolni vágyók. Persze, a megfelelő öltözékre érdemes odafigyelni, nehogy kihűlés miatt ne tudjuk teljesíteni a távot!  

Aki magyar történelmi kulisszák között szeretne megtenni 10 kilométert, 380 méteres szintemelkedés mellett, annak a nyitrai járásbeli Gimes községbe érdemes elindulni. Itt kerül sor a Spartan Race első futóversenyére. Ugyanitt korábban volt már egy Hurricane Heat, de az nem kimondottan futóverseny, inkább a kitartásra és a problémamegoldásra helyezi a hangsúlyt. A trail egy akadályok nélküli terepfutó verseny. Helyszíni nevezésre is van lehetőség. Aki hosszabb terepfutásra vágyik, már csak két hetet kell várnia, a északkelet-magyarországi Rakaca-víztározó mellett az április 22-23-ai versenyhétvégén lesz egy 21 kilométeres trail, itt viszont már lesz klasszikus akadályfutás is, 5 és 10, spártai nyelven sprint és super távon is. Ha nem akar Kelet-Magyarországra utazni, vagy Somorja közelebb van, akkor viszont ki kell várni május utolsó hétvégéjét, amikor ugyanezen a két távon indulhat.

Aki kevesebbel is beéri, az elsősorban a lóversenysportban ismertséget szerzett Pardubicét célozza, ahol a borászok látják vendégül a futókat egy félmaratonon, amely egyben cseh országos bajnokság is. A mozgássérült sportolók handbike-kal tehetik meg a távot, de lesz rolleres félmaraton is.

Somorján indul a Somorjai Futóliga, az első fordulóval. A táv barátságos 5 kilométer, de lesznek gyerekfutamok is. A verseny a Pomléban szombaton, 10 órakor kezdődik.

Mozdulj Ipolyság! a neve annak a szintén szombati versenynek, mely a helyi Ligetben 13 órakor indul. A leghosszabb táv 7,5 kilométer, de van 5 és 2,5 kilométeres táv is.

Hírdetés

Kassai olvasóinknak ki se kell mozdulni a városból, ők a Furča lakótelepen egyenesen maratont futhatnak. A 42 kilométert 6 körben kell teljesíteni, így ide a körversenyeket kedvelők, vagy a jó monotontűréssel rendelkező sportolók menjenek elsősorban, feltéve, ha előneveztek, helyszíni nevezésre ugyanis nincs lehetőség.

Akiket a hétvége Budapesten ér, a Pólus futónapra érdemes ellátogatniuk, a Pólus City Centerhez. A leghosszabb táv itt 6800 méter, a versenynap zárásaként pedig kutyás futamra is sor kerül.

A legszebb szombati magyarországi futóesemény biztos, hogy a Hello Balaton trail, ide viszont csak előnevezéssel lehetett bejutni. 10,7-18,7-34,6-53 km várja mindazokat, akik ezt megtették.

Betelt a vasárnapi, ráckevei Kis-Duna maraton és félmaraton is, a mosonmagyaróvári Szigetköz félmaratonra sincs már nevezési lehetőség. Úgy látszik, két évnyi korlátozás után az amatőr sportolók ki vannak éhezve a versenyekre, így érdemes előre tájékozódni.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »