Futball: Vizsgálják a zambiai női labdarúgó válogatott körében felmerült szexuális erőszakot

Futball: Vizsgálják a zambiai női labdarúgó válogatott körében felmerült szexuális erőszakot

A Zambiai Labdarúgó Szövetség (FAZ) vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy történt-e szexuális erőszak az ország női labdarúgó válogatottja tagjai körében. A szövetség arról tájékoztatott, hogy komolyan veszik a közösségi médiában közzétett vádakat, és a rendőrség segítségét kérték a vizsgálat lefolytatására. Hivatalos vádemelés a témában még nem történt.

Nevek e érzékeny témában nem hangzottak el, de az áldozatok között a jövő évi Ausztráliban és Új Zélandon sorra kerülő jövő évi világbajnokságra kijutott nemzeti csapat tagjai szerepelnek. A támadók pedig a válogatott realizációs stábjának tagjai.

Hírdetés

jelentette ki az FAZ főtitkára, Adrian Kashala. Hozzátette, hogy a szövetség arra biztat mindenkit, aki a témában bármilyen információval rendelkezik, hogy jelentkezzen.

A zambiai női labdarúgó válogatott az elmúlt időszakban komoly fejlődésen megy át, bemutatkozhatott többek között a tokiói nyári olimpiai játékokon, valamint az idei Afrikai nemzetek kupáján is, ahol  harmadik helyezést ért el. Ezen kívül története során először kvalifikálta magát a Világbajnokságra is.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »