Futball: U21-es Eb-selejtező – Döntetlen Lengyelországban

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott úgy játszott 1-1-es döntetlent Lengyelországban az Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen, kedden, hogy a házigazdák a 94. percben büntetőből egyenlítettek.

Gera Zoltán szövetségi edző tanítványai az első félidőben mezőnyben felvették ugyan a vendéglátók tempóját, de a lengyelek a kapura jóval több veszélyt jelentettek, kapufájuk is volt. A 35. percben mégis a magyarok szerezték meg a vezetést: formás jobb oldali akció végén Baráth Péter centerezésére Németh András érkezett a hosszún jó ütemben. Erre a lengyelek újabb kapufával válaszoltak a szünetig.
   
A második félidőben a gyorsabb lengyelek előtt ritkán adódott helyzet, mert a szervezett magyar védelem jól tömörült. Pár kontrából veszélyt is okoztak a vendégek – Németh lőtt kapu mellé ígéretes helyről -, de a hajrában nagyon beszorultak, és a házigazdák a 93. percben büntetőhöz jutottak, amit Michal Skoras értékesített.
   
A magyar U21-es együttes változatlanul negyedik a csoportjában, és maradt a négypontos hátránya az előtte álló lengyelekkel szemben.
   
A magyarok június elején Németországban, majd utolsó mérkőzésükön Lettországban vendégeskednek.
   
A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, amelyekből az első helyezettek a legjobb másodikkal – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijutnak a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára. A másik nyolc csoportmásodik oda-visszavágós párharcot vív szeptemberben.

    U21-es Eb-selejtező, B csoport, 8. forduló:

Lengyelország-Magyarország 1-1 (0-1)

Hírdetés

gól: Skoras (94. – 11-esből), illetve Németh (35.)

    További eredmények:

Izrael-Németország 0-1 (0-0)

San Marino-Lettország 0-0

    Az állás: 1. Németország 21 pont, 2. Izrael 16, 3. Lengyelország 15, 4. Magyarország 11, 5. Lettország 4, 6. San Marino 1
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »